Burgerul de 345 de dolari ar putea eradica foametea in lume

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 08:35
1757 citiri
Burgerul de 345 de dolari ar putea eradica foametea in lume

Probabil nu va fi inclus prea curand in meniurile magazinelor fast-food, dar burgerul de 345 de dolari, realizat din carne creata in laborator in vitro, ar putea fi solutia pentru eradicarea foametei in lume.

Mark Post, un om de stiinta olandez a studiat beneficiile "alimentelor produse in laborator" si a ajuns la concluzia ca ar putea fi o alternativa la o productie alimentara sustenabila la nivel global, scrie Business Insider.

Carnea creata in vitro in laborator e diferita de imitatia de carne utilizata de vegetarieni, realizata din soia sau gluteni, ea fiind produsa din carne animala reala.

Explicatia consta in utilizarea celulelor stem recoltate din resturile de origine animala colectate de la abatoare. Daca acestea sunt hranite cu zaharuri, aminoacizi, lipide, minerale si alti nutrienti, carnea se va dezvolta din nou.

Pana in prezent, cercetatorul danez a reusit sa realizeze fibre de muschi de 2,5 centimetri lungime, fiind aproape de a realiza primul hamburger din "carne de cultura".

Desi procesul de refacere a carnii in laborator e destul de costisitor, oamenii de stiinta considera ca acest tip de carne realizata in laborator are un potential important de a rezolva cererea de carne de la nivel global.

In acest sens, omul de stiinta olandez sustine ca productia curenta de carne de animale nu este sustenabila, nici din punct de vedere ecologic, nici din punct de vedere al volumului necesar, desi lumea utilizeaza mai mult de 50% din terenurile agricole pentru efectivele de animale.

Potrivit cercetatoarei in alimentatie, Hanna Tuomisto, un laborator care s-ar ocupa cu productia de carne in vitro ar putea produce cu 95% mai putine gaze de sera si folosi cu 98% mai putin din productia de animale vii.

Desi productia de carne in vitro e inca in stadii incipiente de cercetare, olandezul Mark Post considera ca poate eficentiza procesul de productie astfel incat anul viitor sa poata produce la scara mare acest tip de aliment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie carne in vitro, #foamete lume solutie , #Mancaruri