Cum sa mananci sanatos in restaurante frantuzesti, chinezesti sau mexicane

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00
3623 citiri
Cum sa mananci sanatos in restaurante frantuzesti, chinezesti sau mexicane
Mancare sanatoasa

Sarbatorile au trecut, insa kilogramele in plus acumulate in urma meselor copioase isi fac inca simtita prezenta. O dieta sanatoasa te va face nu doar sa revii la silueta ideala, ci si sa te simti minunat. Insa ce te faci daca esti una dintre acele persoane care ajunge foarte rar in propria bucatarie, preferand sa manance in oras?

"Cea mai mare problema atunci cand mancam in oras sunt portiile. Restaurantele tind sa-ti puna in farfurie mai mult decat poti consuma. In plus, acestea folosesc ingredinte mai bogate in grasime, deci cu un aport caloric mai ridicat, pentru a-ti da acea senzatie de consistenta binecunoscuta tuturor", a explicat dieteticianul Christine Tseng pentru publicatia Thedailymeal.com. "Ceea ce pot face consumatorii este sa aleaga cat mai bine si mai inteligent ce, cat si unde mananca".

Cand vine vorba de mancarea romaneasca stim deja care sunt ingredientele de care trebuie sa ne ferim daca vrem sa slabim si sa ne pastram sanatosi. Insa treburile se complica atunci cand esti un fan al bucatariilor internationale.

Pentru a face putina lumina in lumea culinara frantuzeasca, mexicana sau chinezeasca, iata un ghid util pentru cei care vor sa mance sanatos in orice tip de restaurant.

Restaurant japonez

"Bucataria japoneza este in general mai usoara si mai saraca in grasimi decat restul. Insa este mai bogata in sodiu. Ca si alte bucatarii asiatice, cea japoneza foloseste sos de soia combinat cu sare pentru a da savoare mancarii", explica Tseng.

Dieteticianul sugereaza sa folosim jumatate din cantitatea obisnuita de sos de soia, in cazul in care acesta nu are un continut redus de sodium. De asemenea, fereste-te de meniuri cu un aport nutritiv bogat, cum ar fi edamame, supa miso sau taitei soba.

Restaurant mexican

Cu toate ca orezul, fasolea sau tortilla pot suna sanatos, bucataria mexicana europeana sau americana foloseste din plin grasime saturate.

"Aveti grija la fasolea din bucataria mexicana, deoarece aceasta este rafinata si poate ascunde grasimi", avertizeaza Tseng.

In schimb, puteti alege fasolea neagra si puteti evita sosurile.

In bucataria Mexicana se gasesc si grasimi bune in seminte de dovleac, tomatillos sau chili.

Restaurant frantuzesc

Cunoastem cu totii "paradoxul francez". Acest popor mananca unt, branza si foie si raman zvelti si sanatosi. Insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne indopam cu orice fel de mancare frantuzeasca.

Aceasta bucatarie "este cunoscuta pentru portiile mici si delicate. Multi dintre noi nu suntem obisnuiti cu aceste cantitati reduse, asa ca avem tendinta de a manca peste masura", spune Tseng.

Restaurant chinezesc

Bucataria chinezeasca poate ascunde sodiu sau grasimi, iar unele feluri de mancare se poate sa fie prajite, inainte de a fi gatite in sos.

Tseng sugereasa sa "alegeti felurile gatite in aburi, daca este posibil. Feriti-va de sosuri groase si grele, mai ales cele maronii, pentru a reduce catitatea de sodiu consumata. De asemenea, cereti orez brun in locul celui alb, pentru a creste aportul de fibre, si reduceti cantitatea consumata la jumatate. Bucataria chinezeasca are o varietate de legume, insa in cazul unora dintre ele trebuie sa fiti foarte indrazneti pentru a le consuma".

Restaurant italienesc

Pastele au un continut de grasimi surprinzator de redus, insa trebuie sa fie consumate cu carne rosie, scoici sau sosuri fara carne, pentru a ne feri de grasimile saturate.

Cu toate ca nu este usor de gasit, farro este o cereala specifica acestei bucatarii care poate inlocui cu succes pastele.

#mancare sanatoasa, #cura slabire, #regim slabire, #mancare sanatoasa restaurant, #viata sanatoasa, #stil viata sanatos , #Mancaruri sanatoase