Creatoarea Aurelia Visinescu: Ca si oamenii, vinurile sunt simple sau complexe

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:00
5172 citiri
Creatoarea Aurelia Visinescu: Ca si oamenii, vinurile sunt simple sau complexe
sursa foto: vinuridecolectie.ro

Cei mai multi servesc vinul simplu. Se bucura de gustul sau in compania preparatelor. Specialistii iti povestesc aroma sa, soiul din care provine, buchetul parfumat si iti pot face recomandari despre felurile care ii intregesc gustul. Un oenolog pasionat, cum este Aurelia Visinescu, iti poate spune povestea din spatele vinului si iti poate starni interesul pentru o degustare, datorita placerii pe care o are cand vorbeste despre acest subiect.

Vinul este partea intelectuala a unei mese, iar mancarea numai suportul ei material, spunea Alexandre Dumas, tatal. Aurelia Visinescu, o experta in vinuri considera ca:

"Intr-un pahar de vin poti sa citesti mai mult decat o poveste". Am stat de vorba cu experta in vinuri si am aflat ce inseamna un vin bun si de ce sticlele produse la Sahateni sunt apreciate pe plan international.

Vinurile sub amprenta oenologului Aurelia Visinescu se bucura de recunoastere internationala, reflectata in medalii si mentiuni la renumite concursuri mondiale.

Aurelia Visinescu, una dintre cele mai bune creatoare de vinuri din Romania a decis sa investeasca in Domeniile Sahateni, pentru a da curs unui vis si unei propuneri de afaceri. Munceste pana la 12 pe pe zi, este o experta in vinuri si una dintre cele mai apreciate profesioniste intr-un domeniu dominat de barbati.

La Sahateni se fac vinuri cu pasiune

"La Sahateni, ma bazez pe oameni care lucreaza de o viata in vie. Aici facem vin pentru cei ca noi, care isi fac meseria cu pricepere, rigoare si pasiunea, oameni care stiu unde vor sa ajunga", povesteste Aurelia Visinescu, pe blogul personal.

Propria afacere cu vinuri a inceput-o la sugestia asociatului sau, dar recunoaste ca visa sa aiba propria podgorie.

"Visam sa am propria mea vinarie si fiindca de-a lungul experientei profesionale am cunoscut indeaproape podgoriile din Dealu Mare, unde s-au obtinut cele mai bune vinuri, de aceea am decis sa investesc aici, la Sahateni", a explicat Aurelia Visinescu pentru Business 24.

Vinul bun este unul "care te suprinde placut de fiecare data cand il bei si care trebuie, desigur, sa repecte si niste criterii tehnice", mai spune creatoare de vinuri, care are propriile branduri de vinuri.

Ce inseamna Domeniile Sahateni pentru consumator? Ce fel de vinuri poate gasi aici si la ce preturi?

In ceea ce priveste notorietatea, Domeniile Sahateni ca si producator de vinuri este in plina ascensiune. La Sahateni fac vinuri sub brandul care imi poarta numele si sunt segmentate in trei linii - Nomad, Artisan, Anima dar si vinuri sub marca Domeniile Sahateni.

Producem atat vinuri rosii - Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz dar si vinuri albe - Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay. Preturile difera, desigur - daca pentru o sticla de Nomad platim 18 lei, pentru o sticla din gama Anima, colectia privata, putem plati aproape 100 de lei.

Clientii sunt iubitori de vinuri

Clientii nostri sunt in primul rand iubitori de vin. Daca ne gandim la clientii pe care ii avem pe partea de export, acestia sunt companii care apreciaza mai ales vinurile premium. Daca ne referim la consumatorii finali, acestia sunt diferiti.

Sunt persoane care aleg vinuri mai usor de inteles, asa cum sunt cele din gama NOMAD. De asemenea, sunt persoane care apreciaza vinurile complexe, persoane pasionate, care opteaza pentru vinurile din gamele ARTISAN si ANIMA.

Povestiti-ne cum decurge o zi obsinuita din viata dumneavoastra. cum va relaxati, dupa o zi de munca ?

Fie ca sunt la biroul din Bucuresti, fie ca sunt la crama, ritmul in care muncesc este unul alert. Sunt implicata in toate deciziile care se iau in mod normal intr-o companie, de aceea timpul la birou se imparte intre intalniri, sedinte cu echipa, multa corespondenta si multe discutii telefonice. Sunt zile, in perioada campaniei de exemplu, cand muncesc la crama mai mult de 12 ore.

Relaxarea incepe imediat ce am pasit in casa, unde ma asteapta familia mea.

Planuri de viitor

In ceea ce priveste planurile de viitor, Aurelia Visinescu sustine ca ar avea sa se indrepte catre turismul ecologic

Vom continua sa investim in crama de la Sahateni. Daca pana acum au fost investite mai mult de 5 mil. Euro in modernizarea cramei, tehnologie, replatantare viei, incepand de anul viitor ne indrem si catre dezvoltarea turismului. Ne-am propus sa avem o pensiune turistica, o mica ferma cu animale, poate si echitatie.

Vinul potrivit pentru evenimentul tau

Pentru ca este o experta in vinuri, Business 24 a rugat-o sa faca mai multe recomandari pentru vinul potrivit in functie de eveniment.

"Preferintele in ceea ce priveste vinul sunt intotdeauna personale, depind de gustul ficaruia, este greu sa faci astfel de recomandari. Pentru petrecrile de firma, cred ca vinul trebuie sa fie elegant, asa cum este Cabernet Sauvignon.

Masa cu prietenii este in general informala, dar fiind vorba de un pranz sau o cina, trebuie sa luam in calcul felurile de mancare. Feteasca alba care este florala si proaspata poate fi o alegere buna. Pentru o masa romantica vinul ar putea fi un liant ideal, eu de exemplu prefer Pinot Noir."

Viziteaza crama si degusta vinurile Aureliei Visinescu

Crama este deschisa de luni pana duminica, in intervalul 10:00 -20:00. Degustarile includ si turul vinariei, prezentarea proceselor de vinificatie, vizita cramei subterane si a anexelor. Se pot organiza pentru grupuri de min. 8 persoane, cu o programare in prealabil.

Degustare ENTUZIAST presupune degustarea a 4 vinuri si costa 33 de lei/persoana.

Degustarea PASIONAT inseamna degustarea a 6 vinuri, dintre care unul de colectie si are un pret de 48 lei/persoana.

Domeniile Sahateni in cifre

In 2003, Aurelia Visinescu si asociatul sau Steve Cacenco au fondat Domeniile Sahateni, compania menita sa gazduiasca stiinta unui oenolog de succes si pasiunea pentru minunata lume a vinurilor.

In urma unei investitii de 4,5 milioane de Euro, astazi se regasesc plantatii proprii in Dealu Mare, o crama ultramoderna, sectia de imbuteliere si crama de maturare a vinurilor in barriques.

Crama are facilitati pentru o productie de cca 1.000 to struguri pe sezon (30% vinuri albe si 70% vinuri rosii), cu 2 linii separate de productie, cu fermentare controlata complet automatizata atat pentru vinurile albe cat si pentru cele rosii.

#Aurelia Visinescu vin, #creatoare vin Romania, #vin colectie, #oenolog vin Aurelia Visinescu, #vin pasiune , #Magazin vinuri