Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

To'ak

Gusta cea mai exclusivista ciocolata din lume

Gusta cea mai exclusivista ciocolata din lume


Surprinzator, To'ak, cea mai fina si mai rara ciocolata din lume, nu vine din Belgia, cum te-ai fi asteptat, ci din insoritul Ecuador.

Delicioasa creatie este opera a doi rafinati gurmanzi, unul din Statele Unite si celalalt din Austria, stabiliti in tara tropicala, potrivit Luxatic.

Numele To'ak este inspirat de dialectele populatiei bastinase, combinand cele doua cuvinte prin care erau definiti copacii si pamantul.

In schimb, reteta, dupa cum marturisesc creatorii produsului de lux, este inspirata de fabricarea vinurilor.

Ciocolata To'ak este rezultatul unui proces indelungat de fabricatie, iar cei doi maestri cofetari realizeaza doar 600 de batoane in doi ani.

Ciocolata se vinde intr-o cutie eleganta din lemn umpluta cu coji de boabe de cacao, pe care e trecuta data recoltarii si numarul produsului.

Toate batoanele To'ak ascund in mijloc un bob de cacao, pentru a le reaminti clientilor ca n-au fost obtinute printr-un proces chimic derulat in fabrici.

Fiecare bucatica de To'ak trebuie servita cu ajutorul unor pensete din lemn, pentru ca mana ta sa nu-i altereze gustul.

Rafinata ciocolata are si un pret pe masura: 260 de dolari tableta de 50 de grame, plus 35 de dolari transportul.

Vrei sa gusti si tu? Grabeste-te! In clipa de fata mai sunt doar 271 de bucati disponibile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 7535 ori