Dulciuri de lux: 5 sortimente de ciocolata "aurita"

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 12:05
6145 citiri
Dulciuri de lux: 5 sortimente de ciocolata "aurita"

Cu toate ca este omniprezenta pe toate rafturile magazinelor, ciocolata isi are radacinile in practicile culturale stravechi ale aztecilor si mayasilor. Ambele culturi foloseau bauturile de ciocolata in cadrul ceremoniilor, iar cacaua era extrem de apreciata.

Revolutia industriala din Europa a democratizat productia de ciocolata, insa in timp, valoarea sa extraordinara a fost redescoperita. Urmatoarele cinci sortimente de ciocolata sunt cele mai bune exemple ale faptul ca a inceput "renasterea" secolului ciocolatei.

La Madeline Au Truffle

Trufele de ciocolata, create de bucatarul danez Fritz Knipschildt, iti pot incanta papilele gustative pentru pretul de 2.600 de dolari kilogramul.

Miezul este format din celebra trufa franceza Perigord, acoperita cu ciocolata neagra Valhona, creata din smantana, zahar, ulei de trufe si vanilie.

Noka Dark Chocolate

Ciocolata Noka se afla pe locul II in topul celor mai scumpe prajituri, fiind achizitionata la pretul de 845 de dolari pe kilogram.

Producatorul sau texan pretinde ca in realizarea ciocolatei foloseste cacao cu puritate de 75%, folosind boabe special provenite din Ecuador, Cote d'Ivoire, Trinidad si Venezueala. Se evita de asemenea aditivii si aromele astfel incat sa nu se piarda adevaratul gust al calitatii.

Frrozen Haute Chocolate

Restaurantul Serendipity din New York a creat cel mai scump desert de ciocolata din lume, in valoare de 25.000 de dolari.

Desertul Frrozen Haute Chocolate este servit dintr-o cupa de cristal Harcourt dantelat, cu aur comestibil si inele din aur de 18 karate, cu un diamant alb si bratara. Reteta include un mic concelat cu ciocolata calda, care contine cocos din Africa, America de Sud.

Persoana care se va bucura de acest desert opulent, il va degusta cu o lingura cu bijuterii incrustate, iar la sfarsit va primi ca amintire, din partea casei lingura si bratara care se afla pe desert.

DeLafee Edible Gold Chocolate

Daca esti pasionat de gastronomia aurita, ciocolata DeLafee cu fulgi de aur de 24 de carate comestibili iti va lasa o impresie excelenta.

Ciocolatierul elvetian foloseste metalul pretios in creatiile sale, de la sampanie pana la acadele, iar asocierea aurului cu boabele de cacao Forestero e o reteta faimoasa.

Ciocolata este evaluata la aproximativ 508 dolari kilogramul.

Petits Richart

Ciocolata de lux din colectia Petits Richart poate fi cumparata la pretul de 850 de dolari. Caseta din lemn contine sapte cutii de bomboane premium Richard, in total 112 bucati.

Creata din cacao Criollo din Venezuela, ciocolata Richard iti ofera arome exotice din America Latina.

#ciocolata scumpa, #produse ciocolata lux, #ciocolata elvetiana, #ciocolata invelis aur , #Ciocolaterii