Ciocolata dulce mult aduce. Vanzarile se tripleaza de Paste

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 07:13
4923 citiri
Ciocolata dulce mult aduce. Vanzarile se tripleaza de Paste
Vanzarile de ciocolata de Paste se tripleaza

Sarbatorile de Paste sunt un pretext potrivit pentru "ciocofili", care ignora restrictiile legate de silueta sau avertismentele financiare si cumpara cele mai apetisante produse pe baza de ciocolata, motiv de bucurie pentru comercianti, pentru ca vanzarile se tripleaza.

"De Paste, vanzarile in magazinele Leonidas cresc si cu 300%", confirma Mihaela Toma, proprietara unui magazin al francizei Leonidas. La randul sau, Ioana Suciu, director de marketing la Heidi, confirma ca vanzarile se majoreaza, dar intr-un ritm mai moderat, doar "cu aproximativ 30%".

Figurine din ciocolata belgiana, de la Leonidas

Antreprenoarea Mihaela Toma are magazinul din Dorobanti de aproape sase ani si spune ca brandul pe care il reprezinta este unul mai clasic. Din acest motiv, se vand foarte bine ouale facute din ciocolata belgiana, umplute la randul lor cu alte oua de dimensiuni mai mici. Cei atrasi de notorietatea brandului belgian Leonidas prefera produsele simple, fara umpluturi nonconformiste, cum ar fi piper roz sau branza de capra, cautate de clientii mai pretentiosi ai delicateriilor.

In schimb, cremele de vanilie, ganache sau cele pe baza de bauturi fine, sunt deosebit de apreciate, spune reprezentantii Leondias. Pe rafturile magazinelor

"Bugetul mediu alocat de clientii Leonidas incepe de la 80 de lei. Sunt cazuri in care o persoana cumpara si de 100 de lei o data", spune Toma. In ceea ce ii priveste pe corporatisti, ei sunt o exceptie de la regula, si pot face comenzi care ajung si la 35.000 de euro.

Spre deosebire de Leonidas, cei de la Heidi spun ca se cauta in special figurinele; mai exact "iepurasii de ciocolata cu lapte sau alba si pralinele de ciocolata". Firmele aleg cadouri corporate care costa, in medie, 50 de lei, mai spune Ioana Suciu.

Perle de ciocolata

Vedetele Leonidas sunt pralinele Manon, care l-au facut celebru pe fondatorul lantului de magazine. Bomboanele sunt realizate din ciocolata alba, amaruie sau ciocolata cu lapte si crema de unt.

La fel de gustoase sunt si trufele umplute cu lichior cointreau, jeleurile facute exclusiv din sucuri de fructe sau perlele. Acesta din urma sunt, de fapt, sfere din ciocolata alba sau neagra, acoperite cu alune. In interiorul fiecarei perle, crema poate fi de ciocolata cu alune, rom sau cafea. Pretul unui kilogram de praline belgiene este de aproximativ 200 de lei.

Iepurele tras in ciocolata

Heidi este renumita pentru figurinele din ciocolata pictate manual. De la iepurele inalt din martipan, pana la Oul de Pasti cu doua feluri de ciocolata, toate sunt decorate manual cu creme din acelasi dulce savuros. Preturile variaza de la 5 lei si pana la 30 de lei.

Selectie de ciocolata Heidi

Leonidas a ajuns pe piata din Romania in 2001 si este unul dintre cele mai cunoscute branduri de ciocolata din Belgia, cu mai mult de 1.200 de magazine la nivel international, dintre care 350 in Belgia si 340 in Franta.

Heidi a avut in 2011 o cifra de afaceri de 61,4 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. 50% din productia de ciocolata a Heidi Chocolat ajunge la export in peste 40 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari ciocolata, #vanzari praline belgiene, #praline belgiene Paste, #ciocolata heidi vanzari , #Ciocolaterii