Cauti o investitie profitabila? Ce spui de o ceainarie?

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
17236 citiri
Cauti o investitie profitabila? Ce spui de o ceainarie?

Ceainariile se pot dovedi investitii profitabile, chiar si in conditii de criza, aceasta pentru ca ceaiurile incep sa fie apreciate din ce in ce mai mult si devin centrul unui ritual de socializare.

Cu o investitie de minim 5.000 de euro si maxim 20.000 de euro iti poti deschide o ceainarie. Desigur, costurile pot fi mai mari, daca optezi pentru piese de mobilier mai sofisticate si decoratiuni vintage.

De altfel, este foarte important sa creezi un ambient placut, pentru ca acesta va fi primul lucru care te va diferentia pe o piata unde concurenta incepe sa se faca simtita.

Desi majoritatea jucatorilor nu dau cifre exacte despre valoarea investitiei initiale, recunosc ca aceasta a fost mica si ca toate costurile au presupus achizitia de ceaiuri.

Acestea sunt facute in diferite combinateii de plante din Japonia, Brazilia, India, China si Africa. Plantele sunt combinate cu bucati de fructe, ciocolata, radacini sau flori medicinale si chiar condimente, pentru un plus de aroma.

In Bucuresti, exista mai multe ceainarii, precum cea de la Carturesti, Serendipity sau Ceainaria 5, Casa de Ceai si Rendez-Vous. Toate un lucru in comun: sunt iubite de public pentru ca vand ceaiuri bune, aromate, intr-o ambianta specifica.

Casa de Ceai colaboreaza direct cu producatorii din tarile de origine ale plantelor. Rendez-Vous, Green Tea si hailaceai.ro importa produsele de la furnizori din Uniunea Europeana, in principal din Franta si Germania. Serendipity isi achizitioneaza ceaiurile de la furnizori din tara.

Rendez-Vous si Serendipity isi comercializeaza ceaiul prin intermediul propriilor ceainarii, iar Green Tea dispune de un magazin special amenajat in incinta ceainariei. In plus, marca Rendez-Vous mai poate fi achizitionata si din farmaciile Centrofarm, unde este prezenta de aproximativ un an, arata startups.ro.

Brandul hailaceai.ro poate fi gasit atat online, prin magazinele hailaceai.ro si narghilele.ro, cat si in cadrul ceainariei Aromaroma.

Pe de alta parte, te-ai putea implica intr-o franciza. Kokoon Tea, o afacere 100% romaneasca, disponibila in prezent intr-un sistem asemanator celui de franciza, poarta numele de parteneriat si iti garanteaza ca vei amortiza profitul in cel mult doi ani de zile.

Magazinul de ceai poate fi deschis pe o suprafata cuprinsa intre 20 si 30 de metri patrati. Vei avea nevoie de o investitie de cel putin 15.000 de euro. In aceasta suma este inclusa taxa de parteneriat (2.000 de euro + TVA), amenajarea si mobilarea unitatii, precum si stocul initial de marfa, conform startups.ro.

Spatiul minim necesar pentru deschiderea unei ceainarii Kokoon Tea este de 100 mp. Investitia este estimata la 40.000 de euro - 45.000 de euro si include taxa de parteneriat (7.000 de euro + TVA), cheltuielile cu amenajarea, dotarea si mobilarea unitatii, la care se adauga stocul initial de marfa.

Potrivit estimarilor site-ului amintit, cifra de afaceri care poate fi inregistrata de o ceainarie este de minim 1.500.000 de lei - 2.000.000 de lei intr-un an.

#ceainarie, #investitie ceainarie, #ceaiuri , #Ceainarii