Ne dorim cu totii ca noaptea dintre ani sa ne prinda in fata unei mese cat mai imbelsugate, pline cu felurile noastre preferate de mancare. De asemnea, nu ne putem imagina ca am putea sarbatori primul minut din Noul An altfel decat cu un pahar de sampanie in mana. Te-ai intrebat vreodata ce delicii se gasesc in acel moment pe mesele vecinilor tai din Europa sau de pe alt continent?
Iata cele mai delicioase traditii de Revelion, conform Thedailymeal.com:
Argentina
In Argentina, petrecerea de Anul Nou este un moment plin de traditie, sarbatorit in familie. Cinele incep tarziu in noapte si includ curcan umplut, friptura de porc, rosii umplute, prajituri cu fructe si nuga, toate acestea spalate din belsug cu sampanie sau cidru. Focurile de artificii creaza un final grandios.
Japonia
Japonia are nenumarate traditii care marcheaza trecerea dintre ani. In ceea ce priveste mancarea, binecunoscutele farfurii sub forma de cutie sunt pline cu multe feluri de mancare in miniatura, fiecare cu semnificatia sa. Daidai, sau portocala amara, simbolizeaza dorintele lasate mostenire dintr-o generatie in alta. Kazunoko, sau icre de hering, este speranta de a avea copii in anul care vine, iar konbu, un gen de iarba de mare, este intruchiparea bucuriei.
Scotia
Celebra sarbatoare scotiana Hogmanay este presarata cu traditii interesante. Cea mai importanta este cea prin care se daruieste o sticla de whiskey prietenilor si familiei. Urmeaza focul de artificii, nelipsit din timpul festivitatilor de Anul Nou din Edinburgh care dureaza nici mai mult nici mai putin de cinci zile. Scotienii aduc la petreceri prajituri cu fructe, din ovaz sau painici.
Rusia
Anul Nou in Rusia inseamna sampanie, vodka, focuri de artificii si mancaruri delicioase din carne, peste la cuptor, cartofi, mazare si prajituri cu mult zahar, numite "pyraniki". Bunicul Inghetat (un fel de Mos Craciun) le da copiilor aceste prajituri pudrate si le ureaza un "Nou An dulce".
Spania
Traditiile spaniole de Revelion sunt foarte colorate, insa cea care presupune ca fiecare invitat la petrecere sa manance 12 boabe de struguri la miezul noptii este cea mai faimoasa. Acest obicei s-a raspandit in aproape toate coloniile spaniole si portugheze.
Printre alte delicii specifice se numara cinele in familie cu crevete, miel si multa sampanie si traditionalul mic dejun din prima dimineata din an, cu ciocolata si churros.
SUA
Americanii am multe traditii diferite prin care sarbatoresc Revelionul, acestea variind de la regiune la regiune. Una dintre cele mai cunoscute obiceiuri din Sud este ca in noaptea de Anul Nou sa se manance fasole ochi-negri, despre care se spune ca aduce noroc. Carnea de porc este, de asemenea foarte obisnuita de-a lungul Statelor Unite si simbolizeaza bogatia si progresul dorite in noul an. In New England aceasta se mananca alaturi de varza acra, care aparent transforma mancarea in una norocoasa.
Italia
"Capodanno" ("capul anului") Italian este sarbatorit cu traditionalul "cotechino con lenticchie", o tocanita cu carnati si linte, despre care se spune ca aduce noroc. Masa se termina cu "chiacchiere" - gogosi tavalite prin miere si pudrate cu zahar.