Magiunul de Topoloveni va fi promovat in Elvetia, Norvegia si Rusia pana in 2016

Marti, 30 Iulie 2013, ora 17:10
2078 citiri
Magiunul de Topoloveni va fi promovat in Elvetia, Norvegia si Rusia pana in 2016

Magiunul de Topoloveni va fi promovat in Elvetia, Norvegia si Rusia, pe o perioada de trei ani, respectiv 2013-2016, dupa ce marti reprezentantii companiei Sonimpex si cei ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au semnat contractul de finantare din fonduri europene in valoare de 981.613 euro.

"Dupa aproape doi ani, astazi, 30 iulie, a fost definitivat contractul de promovare a magiunului de Topoloveni in tari extracomunitare, respectiv in Elvetia, Norvegia si Rusia, datorita proiectului de aproape un milion de euro aprobat de Comisia Europeana.

Asteptam sa fim 'copiati', in atragerea fondurilor europene cu aceeasi viteza cu care am fost copiati, in mod fraudulos, in inscriptionarea borcanelor cu titulatura 'magiun de prune' desi contineau concentrate cu sulfiti sau pectine", a declarat, marti, pentru Agerpres, directorul general al companiei Sonimpex, Bibiana Stanciulov.

Aceasta a precizat ca de la 1 august vor demara primele actiuni de promovare in Elvetia in cadrul primului proiect aprobat Romaniei de CE pentru pietele din Norvegia, Federatia Rusa si Elvetia, magiunul urmand sa fie "plimbat" in targuri, unde oamenii pot degusta, dar si in magazine, cu mostre. Magiunul de Topoloveni va beneficia pe aceste piete si de publicitate.

Comisia Europeana a aprobat Romaniei, in luna aprilie, un program de promovare a produselor agricole in Elvetia, Norvegia si Federatia Rusa, in valoare de totala de circa 4,2 milioane euro, din care partea aferenta Romaniei este de 981.613 euro. Programul este derulat de producatorul magiunului de Topoloveni - SC Sonimpex Topoloveni SRL, in comun cu un consortiu de producatori din Grecia.

Din valoarea totala a proiectului in primul an, respectiv 2013/2014, suma alocata pentru promovare este de 322.823 euro, in cel de-al doilea 2014/2015 de 329.289 euro, iar in cel de-al treilea an, 2015/2016 de 329.501 euro.

Compania Sonimpex este singurul producator roman din domeniul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat, fara aditivi si fara agenti de conservare, avand in portofoliu, pe langa Magiunul de prune Topoloveni, si gama de dulceturi fara zahar adaugat si fara conservanti (afine ecologice, cirese negre, visine, capsuni, prune intregi cu migdale dulci, gutui, catina, topinambur s.a.), dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate.

#promovare magiun Topoloveni, #fonduri europene magiun Topoloveni, #promovare produse ecologice Romania , #Bucataria romaneasca