Vacanta in Paris: 5 locuri pe care sa nu le ratezi!

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 12:13
5243 citiri
Vacanta in Paris: 5 locuri pe care sa nu le ratezi!

In Paris, cele mai cunoscute obiective turistice sunt Turnul Eiffel, Muzeul Louvru sau Bulevardul Champs Elysess, cu magazinele si restaurantele sale. Dar pe langa atractiile clasice, in metropola pariziana exista si locuri mai putin cunoscute de turisti, unde acestia vor gasi preparate delicioase la preturi mici.

Centrele marilor orase sunt, de multe ori, adevarate capcane pentru turisti, pentru ca abunda in localuri unde pretul mare al preparatelor servite nu reflecta nici pe de parte calitatea acestora.

Daca vrei sa nu fii inselat de patronii de restaurante si vrei sa simti pulsul capitalei Frantei, trebuie sa eviti zonele arhipopulate de turisti si sa te indrepti catre locurile frecventate de localnici. Parisul ascunde multe "comori", dar Lonelyplanet a dezvaluit cateva: o cafenea, un restaurant, un bar, un magazine pentru branzeturi si o patiserie.

Patiseria Gerard Mulot pe St-Germain

Se spune ca nu ai cum sa o ratezi: pur si simplu ghideaza-te dupa aroma pateurilor si placintelor coapte sau dupa vitrina in care sunt insirate, ca la expozitie, gramezi de macarons, prajituri ori torturi. Nu te invinovati daca nu rezisti ispitei si intri in patiserie. Tartele sunt impodobite cu fructe stralucitoare de la gelatina proaspata cu care sunt invaluite, prajiturile au glazuri abundente, iar fursecurile sunt crocante si delicioase.

Barul La Cagnotte de Belleville

La Cagnotte de Belleville, un bar aflat pe strada Jean-Baptiste Dumay, la numarul 13, are un program prelungit, respectiv de la 7 dimineata pana la 2 noaptea. Barul este vizitat in permanenta, in special de vecinii de cartier. Vei vedea aici mame care cumpara o cafea inainte de a pleca la cumparaturi, muncitori in salopete care isi iau pauza de pranz sau artisti in cautarea inspiratiei.

Magazine de branzeturi Fromagerie Trotte

Magazinul de branzeturi Fromagerie Trotte este atat de mic, incat poate fi usor trecut cu vederea. Aflat pe strada St Antoine, la numarul 97, nu poate gazdui decat cel mult trei client. Proprietarul, Pascal Trotte, nu este foarte afectat de acest lucru si spune ca "inghesuiala" face parte din farmecul locului. Din pacate, aici mereu exista aglomeratie, pentru ca branzeturile comercializate de el, facute cu precadere din lapte de capra, sunt de cea mai buna calitate.

Restaurantul Benoit

Restaurantul Benoit, mai exact o mica brasserie, in Les Halles este deschisa de foarte mult timp. Portiile mari si calitatea mancarii ii fac pe localnici sa se intoarca de fiecare data. Decorul classic, cu podele din mosaic si pereti cu lambriuri din lemn deschis la culoare, contribuie la atmosfera relaxanta. Meniul pune accentul pe bunatati specific Frantei, cum ar fi ragout (tocana din legume) sau momite de vitel.

Cafeneaua Cambronne

Cafeneaua Cambronne respecta aproape cu strictete standardul de cafenea pariziana. Sunt foarte putine rezervari, pentru ca oamenii prefera sa cumpere cafeaua de aici si apoi sa o savureze in parc. Totusi, daca vrei sa mananci la Cambronne, Lonelyplanet iti face o serie de recomandari.

In primul rand, pregateste-te sa asteptati. Exista doua trei chelneri care servesc, dar preparate precum salata, friptura de vita servita cu sos de piper sau melci compenseaza din plin timpul de asteptare.

#vacanta paris, #obiective turistice, #cafenea Paris, #bar Paris, #restaurant Paris , #Bucataria internationala