Bucurestenii isi iubesc orasul pentru ca le ofera bani

Joi, 30 August 2007, ora 09:24
1321 citiri

Bucurestenii se dovedesc foarte pragmatici atunci cind enumera calitatile care ii fac sa nu aleaga un alt oras in care sa traiasca. Aproape 32% dintre cei stabiliti pe malurile Dimbovitei declara ca isi iubesc urbea pentru oportunitatile de cariera care le sint oferite aici, se arata intr-un studiu comandat de agentia de publicitate GMP pentru clientul sau Apa Nova.

Motivatiile de natura practica sint la fel de raspindite printre romanii legati zi de zi de viata din Capitala: 14 procente dintre acestia prefera Bucurestiul pentru cluburi, baruri si terase. Agitatia metropolei este la fel de apreciata, peste 16% din cei 800 de respondenti declarind ca sint fascinati de faptul ca Bucurestiul este un oras viu. La polul opus, in topul motivelor pentru care orasul este destinatia preferata se afla momentele frumoase petrecute aici, bifate doar de catre 10% dintre cei intervievati.

Printre locurile apreciate de bucuresteni se numara parcurile Alexandru Ioan Cuza, Cismigiu, Tineretului, Oraselul Copiilor, Herastrau, Carol si Floreasca. Stadioanele de fotbal sint la fel de bine vazute, urmate de destinatii precum teatrele National si "Constantin Tanase", Opera, mall-urile, cinematografele si muzeele.

Cind trebuie sa-si verse naduful insa asupra primului oras al tarii, traficul, praful, aglomeratia, mizeria, stresul, haosul si strazile dezafectate sint principalele nemultumiri insirate de bucurestenii care au luat parte la sondaj.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13540&art=34831&cHash=e293fe6b24>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.