Sima face noi acuzatii: Anumiti politicieni au facut tranzactii cu firmele multinationale

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 12:15
1982 citiri
Sima face noi acuzatii: Anumiti politicieni au facut tranzactii cu firmele multinationale

Fostul director al Bursei din Sibiu Cristian Sima a acordat un interviu unui post islandez de televiziune, in care sustine ca mai multi politicieni au fost implicati in tranzactii cu firmele multinationale.

Acesta a precizat ca, in 2000, jurnalistul Bogdan Chireac ar fi primit bani de la companii multinationale, pe care i-ar fi trimis politicienilor care erau in campanie electorala in acel moment. "Pot sa dovedesc toate acuzatiile. Pot sa dovedesc totul cu documente", a precizat Sima.

Cristian Sima a refuzat sa dezvaluie numele politicienilor implicati in tranzactii cu firmele multinationale, insa a spus ca sunt de la toate partidele. El a mentionat insa numele unei companii, Ericsson, producator de echipamente de telecomunicatii.

"Pot sa va dau un nume, Ericsson, care a obtinut apoi contractul pentru numarul 112 in Romania. Vreti nume si prenume? Nu, nu o sa dau nume si prenume acum (...) Pot dovedi ca Ericsson i-a trimis bani lui Bogdan Chirieac si ca Bogdan Chirieac a trimis bani catre alte persoane", a adaugat brokerul.

Contactat de Realitatea TV, jurnalistul Bogdan Chirieac a negat orice implicare in cele mentionate de Cristian Sima si a precizat ca a depus deja plangere penala impotriva acestuia.

Am fugit de teama oamenilor de afaceri

"Am venit in Islanda pentru ca mi-a fost frica de ce mi-ar fi putut face politicienii si oamenii de afaceri puternici (...) M-au amenintat. Nu direct. Au pus alte persoane sa ma ameninte. Chiar si in ziua in care am plecat din Romania", a spus Sima, conform Agerpres.

Fostul sef al Bursei din Sibiu a spus ca a plecat din cauza unei presiuni ingrozitoare si ca avea nevoie de cel putin doua luni de liniste si aveam nevoie sa spun adevarul.

"Asa cum am declarat, am pierdut bani. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban in niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate, toate tranzactiile au fost facute prin conturi din Romania.

Toata nebunia e creata de presa. Eu am plecat pentru ca eram cu presiunea ajunsa la maxim. Am pierdut cam doua milioane de euro si doua milioane de dolari. Am tranzactionat prost si am pierdut. Imi este frica, imi este frica efectiv fizic(...)Am facut tranzactiile de capul meu si nu este nimeni implicat de la WBS. Toata vina imi apartine. Am raspunderea morala pentru ce am facut", preciza Sima.

#Cristian Sima disparitie, #Cristian Sima bani investitori, #Cristian Sima fostul sef Sibex , #Disparitie Cristian Sima