Directorul BVB: Sima a actionat pe piete de capital straine

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 11:15
1790 citiri
Directorul BVB: Sima a actionat pe piete de capital straine

Cazul Sima nu a avut nicio legatura cu piata de capital din Romania, dar a afectat imaginea pietei locale, din cauza ca a fost mediatizat exagerat si intr-un mod gresit, a declarat, marti, directorul general al bursei de Valori Bucuresti, Victor Cionga.

El a precizat ca brokerul Cristian Sima a actionat pe piete de capital straine, prin vehicule de investitie straine, pe care le-a alimentat din conturi ale unor banci care nu sunt in comunitatea europeana.

"Din pacate, cazul Sima a afectat imaginea pietei de capital locale, dar nu din motive ce tin de functionarea pietei de capital, ci din cauza ca a fost mediatizat intr-un mod exagerat si gresit, in sensul ca nu s-a precizat de cate ori era nevoie, in limbaj foarte simplu, ca domnul Sima a achizitionat pe piete de capital straine, prin vehicule de investitie straine, si alimentand aceste vehicule din conturi ale unor banci care nu sunt in comunitatea europeana", a afirmat oficialul BVB.

Cristian Sima: Clientii isi pot recupera banii din vanzarea activelor WBS Holding

Cionga a adaugat ca Sima, prin WBS Holding nu a avut nicio legatura cu piata de capital autohtona, iar la cealalta societate, WBS Romania, care este o casa de brokeraj aflata sub reglementarile romanesti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare efectueaza un control, ale carui rezultate vor fi publice.

Cazul Cristian Sima, un exemplu de "asa nu": Cum alegem firma de brokeraj?

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a demarat, in urma cu doua saptamani, o investigatie la sediul societatii de servicii de investitii financiare WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societatii in relatia cu clientii, precum si integritatea conturilor acestora.

Controlul a fost demarat in urma plecarii din tara a brokerului Cristian Sima, fost presedinte si director general al SIBEX Sibiu Stock Exchange.

Cristian Sima a declarat, la un post privat de televiziune, ca a plecat din tara de frica, dupa ce a pierdut banii clientilor (circa doua milioane euro si doua milioane dolari).

#Cionga BVB, #Cionga declaratii cazul Sima, #Cionga director BVB Sima , #Disparitie Cristian Sima