Cristian Sima, un alt caz controversat. Vezi si alte exemple

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 18:28
2390 citiri
Cristian Sima, un alt caz controversat. Vezi si alte exemple

Disparitia lui Cristian Sima nu este singura de acest gen, din Romania. De-a lungul timpului, mai multi oameni de afaceri controversati au fost dati disparuti sau au fost arestati pentru inselaciune.

De fostul sef al Sibex nu se stie mai nimic de doua saptamani. Scrisorile pe care le-a trimis in ultimele 24 de ore nu fac decat sa invaluie si mai mult in mister imprejurarile in care a plecat din tara.

Brokerul Cristian Sima este banuit ca ar fi folosit banii mai multor oameni de afaceri, vedete si personalitati publice pentru tranzactii pe piata de capital din strainatate. Sima ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

In luna mai a acestui an, Cristian Sima a fost invitat la emisiunea Nasul, unde a vorbit despre culisele jocurilor economice.

Video - Cristian Sima, despre tepele financiare

Business24 iti prezinta si alte cazuri ale unor oameni de afaceri controversati, cel putin la fel de celebre cum este cea brokerului Cristian Sima, fostul presedinte al Bursei din Sibiu.

Cazul lui Codrut Marta

Misterul lui Marta nu este rezolvat. Nu se mai stie nimic din luna mai a acestui an. Codrut Marta si Sorin Blejnar, al carui fost sef de cabinet a fost, apar intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere, prejudiciul in acest dosar fiind de peste 15 milioane de euro.

Fostul deputat Mihail Boldea

Acesta este un alt nume al unei persoane publice care a plecat din Romania, in conditiile in care era cercetat pentru inselaciune. In cele din urma, a revenit in tara, din Kenya, iar in prezent este arestat preventiv de la sfarsitul lunii martie.

Omul de afaceri Dinel Staicu

Si-a schimbat numele in Dinel Nutu, pentru a parasi Romania, dar strategia sa nu a reusit, pentru ca a fost prins si arestat inainte sa poata parasi tara.

Omul de afaceri Nicolae Popa

Fostul director Gelsor a fost arestat la inceputul lunii decembrie de autoritatile din Jakarta, Indonezia, dupa ce in 2006 fusese condamnat la 15 ani de inchisoare pentru inselaciuni, alaturi de Ioana Maria Vlas.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI.

#disparitie Cristian Sima, #arestare Cristian Sima, #Cristian Sima ancheta CNVM , #Disparitie Cristian Sima