Cristian Sima: Sunt in Islanda. Am plecat de frica

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 11:21
2496 citiri
Cristian Sima: Sunt in Islanda. Am plecat de frica

Brokerul Cristian Sima a declarat vineri seara ca se afla pe o insula si ca a plecat de frica din tara, intrucat i s-ar fi cerut sa isi cedeze toate activele pe care le are dupa ce a pierdut banii clientilor sai.

"La sfarsitul lunii septembrie, in ultima vineri, am plecat in Elvetia, pentru ca altfel ar fi trebuit sa semnez ca cedez toate activele. Am multe participatiuni, case, apartamente... Eu o sa va spun toata povestea. De cand am inceput sa scriu, nu v-am spus nicio minciuna. Totul se refera la bani si la putere", a declarat Sima la Realitatea TV.

El a mai spus ca nu poate spune cine i-a cerut sa cedeze tot ce are pentru ca apoi "sa o poata lua de la capat". Intrebat daca i s-a cerut intr-un "mod gangsteros", sau doar pentru acoperirea pierderilor, Sima a spus ca este "ceva la limita".

Sima: Am plecat din tara din cauza unor presiuni extraordinare

Sima a explicat motivele pentru care a fost nevoit sa paraseasca tara.

"Nu am plecat de frica unor urmariri, pentru ca asa m-as fi dus in America de Sud. Eu am plecat datorita unei presiuni ingrozitoare care s-a strans asupra mea si aveam nevoie de cel putin doua luni de liniste si aveam nevoie sa spun adevarul(...)Asa cum am declarat, am pierdut bani. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban in niciun cont ascuns.

Toate conturile sunt declarate, toate tranzactiile au fost facute prin conturi din Romania. Toata nebunia e creata de presa. Eu am plecat pentru ca eram cu presiunea ajunsa la maxim. Am pierdut cam doua milioane de euro si doua milioane de dolari. Am tranzactionat prost si am pierdut. Imi este frica, imi este frica efectiv fizic(...)Am facut tranzactiile de capul meu si nu este nimeni implicat de la WBS. Toata vina imi apartine. Am raspunderea morala pentru ce am facut", a declarat Sima.

Totodata, el a negat ca amenintarile vin din "plan politic" sau de la concurentii sai.

Intrebat daca se simte amenintat de unii clienti, el a confirmat. El a mai spus ca a avut clienti "foarte puternici si foarte bogati" din Romania, iar faptul ca el se afla in Islanda il face sa se simta mai protejat.

Totodata, Sima a aratat ca nu are incredere sa intre intr-un program de protectie a martorilor in Romania.

"Daca eram in America aveam incredere. Intr-o tara ca Islanda este foarte greu sa faci nenorociri si sa nu fii gasit, si riscul e mult mai mare decat in Romania.As fi putut sa raman in Elvetia sau sa ma intorc in Elvetia, macar acolo nu trebuia sa platesc o alta chirie. Aveam deja una platita si puteam sa stau la mine. Dar acea adresa era cunoscuta de toata lumea", a adaugat el.

Sima: Am primit telefoane de amenintare puternice de cand a inceput referendumul

Sima a mentionat ca in Islanda sta intr-o casa inchiriata pentru doua luni.

El a mai aratat ca a primit "telefoane de amenintare puternice de cand a inceput referendumul" si ca "a inteles de la inceput ca trebuie" sa vanda Hotnews, pentru ca altfel nu mai putea face afaceri in Romania.

"Am avut amenintari sa vand (...) Hotnews, Sibex, si pierderile facute de mine sunt legate una de cealalta", a mai spus Sima.

Fostul sef al bursei de la Sibiu a mai afirmat ca a plecat pentru ca nu mai avea timp sa se ocupe atat de WBS Holding, "de facut jocuri de culise la Sibex", "sa negocieze cu SIF-urile" si sa recupereze banii pierduti.

"O sa ma intorc, nu stiu cand. Nu stiu nici ce fac maine", a spus el.

Referitor la mail-ul transmis unuia dintre directorii Sibex in care anunta ca i-au fost furate laptopul si telefoanele, Sima a spus ca era necesara o astfel de informare "pentru ca nu trebuiau sa vada altii de unde sun si unde sunt".

"Banii clientilor i-am pierdut in ultimele luni, cand am fost acuzat cu tot felul de chestii (...) Eu puteam foarte frumos sa cedez nervos ca am pierdut banii clientilor si sa-mi iau viata, si spuneau cu totii ca a fost un escroc care a fugit cu banii", a mai afirmat Sima.

Sima: Am riscat si din banii unor clienti care au spus sa risc foarte putin. Este greseala mea

El a adaugat ca vina ii apartine, ca are "raspunderea morala" si ca va incerca sa despagubeasca clientii.

"Faptul ca am riscat si din banii unor clienti care au spus sa risc foarte putin este greseala mea. Voi raspunde pentru ea", a afirmat el.

Fostul sef al Sibex a afirmat ca s-a intanit cu deputalul PSD Viorel Hrebenciuc de doua ori si spune ca are SMS-uri drept dovezi.

Atat Viorel Hrebenciuc cat si administratia prezidentiala au negat o eventuala legatura cu brokerul Cristian Sima.

#Cristian Sima disparitie, #declaratii Cristian Sima, #Cristian Sima declaratii Realitatea TV , #Disparitie Cristian Sima