Cristian Sima face noi dezvaluiri: Este o conspiratie. Nu am niciun ban

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 10:40
2175 citiri
Cristian Sima face noi dezvaluiri: Este o conspiratie. Nu am niciun ban

Cristian Sima, fostul director Sibex, a facut noi declaratii, in care sustine ca este victima unei intregi conspiratii, in care au fost implicati politicieni, dar si membrii ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

"Am facut tot posibilul sa salvez situatia. Nu am niciun ban. Nu am plecat cu niciun ban. Nu am niciun fel de rezerva, in afara de proprietatile pe care le aveam si inainte" a spus Sima, in cadrul unui interviu acordat B1 TV.

Fostul director precizeaza ca a fost victima unei conspiratii. "Nu stiu cine a organizat-o, nu o stiu nici in ziua de azi. A participat si lumea politica, a participat si CNVM-ul, mai ales CNVM-ul, mi-au luat si 30% din voturi, m-au declarat concertat", spune Sima.

Disparitia lui Cristian Sima a starnit ingrijorare pe piata de capital, dupa ce au aparut mai multe zvonuri conform carora fostul sef Sibex ar fi fugit cu banii unor clienti. Mai mult, ministrul de Finante, Daniel Daianu, a declarat la televiziune ca a fost pagubit prin firmele de brokeraj pe care Sima le-a fondat - WBS Romania si WBS Holding.

Pe 13 octombrie au aparut primele declaratii ale lui Sima, care spunea ca a plecat din tara, de frica si ca se teme pentru viata lui.

Cristian Sima: Sunt in Islanda. Am plecat de frica

La sfarsitul lunii octombrie, Sima facea alte dezvaluiri, de aceasta data unui post islandez de televiziune, in care sustinea ca mai multi politicieni au fost implicati in tranzactii cu firmele multinationale.

Directorul Sibex preciza ca, in 2000, jurnalistul Bogdan Chireac ar fi primit bani de la companii multinationale, pe care i-ar fi trimis politicienilor care erau in campanie electorala in acel moment. "Pot sa dovedesc toate acuzatiile. Pot sa dovedesc totul cu documente", a precizat Sima.

Brokerul a refuzat sa dezvaluie numele politicienilor implicati in tranzactii cu firmele multinationale, dar a mentionat ca fac parte din toate partidele. Totusi, a mentionat numele unei companii, Ericsson, producator de echipamente de telecomunicatii.

Sima face noi acuzatii: Anumiti politicieni au facut tranzactii cu firmele multinationale

#Cristian Sima Sibex, #disparitie Cristian Sima, #broker Cristian Sima , #Disparitie Cristian Sima