PNL va vota impotriva proiectului de buget pe 2011

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 11:10
1302 citiri
PNL va vota impotriva proiectului de buget pe 2011

PNL va vota in plenul Parlamentului impotriva proiectului de buget pe anul 2011, a declarat, luni, dupa sedinta BPC, presedintele acestei formatiuni, Crin Antonescu.

El a precizat ca BPC a adoptat, luni, o rezolutie cu privire la proiectul de buget pe 2011, in care se arata ca, departe de a fi un instrument politic pentru revigorarea economiei si iesirea Romaniei din criza, acest buget este unul al majoritatii si al PDL, in primul rand, destinat in continuare propriei "clientele politice".

"Este inacceptabil faptul ca o pondere fara precedent din buget ramane practic la dispozitia Guvernului pentru alocari discretionare, care sunt destinate clientelelor politice si economice. 

Este inacceptabil faptul ca acest buget este lipsit de orice proiectie, idee, masura care sa vina in sprijinul revigorarii economiei.

Vorbim de un un buget nerealist, care e mai degraba proiectia unor imaginatii si a unor date optimste care nu se justifica prin nimic decat prin declarstiile premierului sau ale presedintelui, cu intermitente", a spus Antonescu.

El a aratat ca PNL a facut o serie de amendamente de fond care incercau sa transforme aceste buget intr-o "sansa" pentru revenirea economiei romanesti, referitoare la reducerea contributiilor sociale, neimpozitarea dividendelor reinvestite sub forma majorarii capitalului social, reducerea TVA la 19% sau reducerea TVA pe constructia si tranzactiile de locuinte la 5%, care, insa, au fost respinse de catre comisiile de buget-finante.

"Toate aceste amendamente au fost respinse, probabil vor fi respinse si in plen, drept pentru care PNL va vota impotriva acestui buget si avertizam de pe acum ca bugetul pe care actuala majoritate l-a facut este semnul foarte clar ca dansii doresc sa continue si sa accentueze in 2011 politica falimentara si clientelara pe care au practicat-o in 2010", a conchis Antonescu.

#pnl, #proiect, #buget, #crin, #antonescu , #stiri Crin Antonescu