Patriciu: Cota unica de 10% ar fi perfect rationala

Marti, 02 Iunie 2009, ora 10:21
2428 citiri
Patriciu: Cota unica de 10% ar fi perfect rationala

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, luni, la dezbaterea PNL privind relansarea economiei, ca politicienii trebuie sa asigure libertate economica, taxare redusa, un mediu stabil si profitabil si sa ii lase in pace pe oamenii de afaceri, sustinand ca o cota unica de 10% ar fi perfect rationala.

"Am privit cu speranta ce am auzit aici, taxa unica 10% si TVA redus la 15% - sunt conditii fundamentale. 10% e perfect rational in Romania astazi. (...) Astazi, oportunitatile crizei sunt folosite nu de cei care au lichiditati, ci de catre cei care stiu sa se adapteze cu rapiditate.

O singura conditie exista pentru ca noi sa putem sa folosim aceasta oportunitate: sa fim lasati in pace!", a sustinut Patriciu, relateaza Mediafax.

Liberalul a adaugat ca oamenii de afaceri si politicienii trebuie sa stie sa foloseasca "oportunitatea crizei".

"Sa existe libertate economica, taxare redusa, un mediu stabil si profitabil, asta e treaba politicienilor. In rest, sa ne lase in pace!", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a opinat ca actuala criza a fost provocata de "state, in tendinta lor feudala de a-si oprima contribuabilii, de a-i mentine cu forta".

"Iadurile fiscale sunt statele actuale, pentru ca ele incearca sa stoarca de la contribuabili cat mai mult cu putinta. Statul trebuie sa fie un arbitru in ceea ce se intampla in toate domeniile productive", a spus liberalul.

Omul de afaceri a militat pentru instituirea statului minimal, declarand ca "statul nu are ce face decat sa fie un arbitru", dar si ca "piata e globala, e deasupra natiunilor".

"Daca incercam sa siluim piata, capitalul fuge, fug si resursele umane si ajungi, dintr-o tara prospera, un pustiu. (...) Azi inca nu exista o teorie asupra acestei crize. Noi, in Romania, nu putem reactiona altfel decat in restul lumii", a conchis Dinu Patriciu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, la dezbaterea privind relansarea economiei, ca actuala criza poate fi trecuta cu bine daca Romania urmeaza trei directii: statul minimal, taxe in favoarea prosperitatii, respectiv cota unica de 10% si TVA de 15 %, dar si descentralizare reala.

"Romania are nevoie de un stat minimal eficient si drept. Romania continua sa aiba un stat stufos, labartat, care rezolva foarte putin si are eficienta mimima. Nu putem aborda serios problema coruptiei si a eficientei institutiilor pana nu avem un stat care sa inteleaga ca trebuie sa se restraga la domeniile cu adevarat necesare politica externa.

Justitia, protejarea drepturilor si libertatilor individuale, ordine publica si aparare, un stat care sa inteleaga ca in domeniul economic sa nu aiba decat un rol de arbitru eficient si corect si nu de actionar", a spus Antonescu.

In opinia liderului PNL, Romania este in continuare statul din Europa Centrala si de Est cu cea mai mare povara fiscala.

"Cota unica ce poate cobori pana la 10%, de ce nu, TVA ce poate cobori, conform si recomandarilor din UE, spre 15%, reglementari care sunt de mult discutate si inca nerealizate privitoare la simplificarea procedurilor fiscale la «ghiseul unic».

Iata lucruri care trebuie facute urgent, care s-au facut in jurul nostru in centrul, sudul, estul Europei si au dat rezultate", a declarat Crin Antonescu.

El a evidentiat ca efortul de a depasi criza inseamna competitie, adaugand insa ca aceasta criza "trebuie privita si ca oportunitate. Nu ne-am dorit nici unii criza, dar (...) criza este pentru noi o sansa pe care nu o mai putem rata", a spus Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#afaceri, #oameni, #patriciu, #politicieni, #taxare , #stiri Crin Antonescu