Crin Antonescu: Scaderea impozitelor va relansa economia

Joi, 06 August 2009, ora 16:18
1528 citiri
Crin Antonescu: Scaderea impozitelor va relansa economia

Presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis joi oficialilor de la FMI ca iesirea din criza se poate realiza doar prin sustinerea mediului de afaceri, prin scaderea impozitarii, concomitent cu reducerea cheltuielilor statului, se arata intr-un comunicat al PNL remis NewsIn.

"Atat liderul PNL Crin Antonescu, cat si vicepresedintele liberal Dan Radu Rusanu au subliniat ca iesirea din criza se poate realiza doar prin sustinerea mediului de afaceri, prin scaderea impozitarii, concomitent cu reducerea cheltuielilor statului. (...)

O alta masura sustinuta de PNL si discutata in cadrul intalnirii este diminuarea conditionalitatilor pentru accesarea fondurilor europene. In noul context economic, aceste conditii sunt mai restrictive decat in trecut.

De exemplu, sumele pentru cofinantare ar trebui sa fie reduse la un nivel suportabil", informeaza PNL, dupa ce Crin Antonescu si Dan Radu Rusanu s-au intalnit in cursul acestei zile cu delegatia FMI.

PNL a cerut Guvernului sa-si respecte angajamentele privind reducerea cheltuielilor guvernamentale si a aparatului de stat pe care si le-au asumat liderii partidelor aflate la guvernare, mai informeaza comunicatul.

Crin Antonescu a criticat totodata masurile economice adoptate de Guvern, care impiedica functionarea libera a mediului de afaceri si au ca efect adancirea crizei.

In timpul discutiilor, seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, citat de comunicatul liberalilor, a constatat inrautatirea situatiei economice a Romaniei si a punctat nevoia renegocierii conditiilor acordului de imprumut, in special pentru limitarea deficitului bugetar. Dupa estimarile FMI, daca nu se iau masuri urgente, deficitul bugetar va depasi la sfarsitul acestui an 8 % din PIB.
 
Printre aceste masuri, Jeffrey Franks a accentuat importanta reducerii cheltuielilor salariale in domeniul public, care au ajuns la un nivel nesustenabil, de 9 % din PIB. Alte masuri cerute de FMI sunt adoptarea legii salarizarii unice si responsabilizarea autoritatilor locale fata de cheltuirea banului public, mai informeaza PNL.
 
Crin Antonescu i-a intrebat pe reprezentantii delegatiei FMI care sunt, in opinia lor, cauzele inrautatirii situatiei economice. Jeffrey Franks a afirmat, potrivit PNL, ca exista si cauze externe, dar ca o parte din responsabilitate revine si factorilor interni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#antonescu, #crin, #scadere, #impozite, #economie, #relansare, #FMI, #criza , #stiri Crin Antonescu