Crin Antonescu: Comertul transatlantic poate salva tanara generatie

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 20:30
1414 citiri
Crin Antonescu: Comertul transatlantic poate salva tanara generatie

O zona transatlantica de comert liber poate fi solutia pentru a le asigura locuri de munca tinerilor europeni, care apartin unei generatii creatoare si hiperconectate ce va fi capabila sa profite de oportunitatile create de o astfel de zona, daca politicienii stabilesc regulile in mod corect, noteaza presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, intr-un articol publicat in ziarul international online eSharp.

Articolul apare in contextul in care la Bruxelles are loc o noua runda de negocieri vizand un acord de liber schimb intre Uniunea Europeana si SUA /Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP/. Crin Antonescu subliniaza in articolul sau ca dezvoltarea comertului transatlantic, printr-un viitor acord de comert liber, pe langa faptul ca va stimula cresterea economica, crearea de locuri de munca si ridicarea nivelului de trai, va fi un atu in special pentru tinerii Europei. Acestia au fost cei mai afectati de criza financiara, categoria de varsta sub 25 de ani fiind confruntata cu un nivel fara precedent al somajului.

Potrivit presedintelui PNL, negocierile privind TTIP trebuie sa se concentreze in mod prioritar asupra identificarii unei abordari transatlantice comune in ceea ce priveste reglementarea tehnologiilor, intrucat o piata transatlantica a noilor tehnologii ar insemna 'sanse extraordinare' pentru tineri. In acest sens, politicienii au importanta responsabilitate de a crea un cadru legislativ adecvat atragerii de investitii in inovatie, mentioneaza Antonescu.

Mai mult, convergenta si competitivitatea rezultate din TTIP pot ajuta Europa sa devina mai vizionara, mai eficienta si mai putin fragmentata si in acelasi timp acest acord poate fi scanteia care sa revigoreze economiile aflate in stagnare, sustine Crin Antonescu.

'Le datoram tinerilor si generatiilor viitoare de pe ambele maluri ale Atlanticului sa facem acest acord sa functioneze', mai scrie presedintele PNL, avertizand totodata ca 'istoria nu va fi blanda cu noi daca vom esua'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#antonescu comert , #stiri Crin Antonescu