Blaga: nu renuntam la cota unica

Luni, 03 Mai 2010, ora 14:47
1535 citiri
Blaga: nu renuntam la cota unica

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a afirmat ca actuala putere nu ia in calcul modificarea nivelului cotei unice de impozitare, pedelistul sugerand ca presedintele PNL Crin Antonescu nu are competenta necesara pentru astfel de chestiuni, transmite NewsIn.

"La cat se pricepe domnul Antonescu la administratie si economie, el poate sa spuna orice", a declarat ironic Blaga cand a fost invitat sa comenteze acuzele liderului liberalilor ca Executivul vrea sa desfiinteze cota unica. Vasile Blaga a precizat ca Executivul nu a decis acest lucru si s-a declarat sceptic in privinta posibilitatii de a o face in viitor.

"Nu s-a luat nicio astfel de decizie si eu cred ca acest Guvern nici nu va lua o decizie de marire a cotei", a conchis Blaga.

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat luni ca, potrivit unui document intern al Ministerului Finantelor, Guvernul pregateste desfiintarea cotei unice, astfel ca liberalii au adoptat o rezolutie in care denunta acest lucru si mentioneaza necesitatea unei motiunii de cenzura.

Antonescu a dat citire rezolutiei adoptata de BPC al PNL, luni, si intitulata "Aparam clasa mijlocie de tentativa de asasinat economic a guvernului incompetent Boc-Udrea".

"Partidul National Liberal ia act cu stupoare si indignare de intentia guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale.

Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul executiv are in vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25 % impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4000 de lei, modificarea art. 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea art. 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", se arata in rezolutia PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blaga, #cota, #guvern, #tva, #unica , #stiri Crin Antonescu