Chitoiu: Antonescu a fost informat inclusiv de amanarea reducerii CAS si a fost de acord

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 09:12
1184 citiri
Chitoiu: Antonescu a fost informat inclusiv de amanarea reducerii CAS si a fost de acord
Nivelul contribuţiilor de asigurări sociale va fi redus dacă vor fi identificate resursele care să permită compensarea integrală

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost informat cu privire la rezultatul negocierilor cu FMI, CE si BM, inclusiv cu amanarea reducerii contributiilor sociale (CAS) la angajator pentru semestrul doi al anului viitor, iar acesta a fost de acord, a declarat ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Vicepremierul Daniel Chitoiu a fost intrebat de jurnalisti, la finalul convorbirilor cu Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM), daca PNL si presedintele sau au fost de acord cu "compromisul" ca reducerea contributiilor sociale sa fie introdusa de la 1 iulie 2014, si nu de la 1 ianuarie, asa cum era prevazut initial, iar ministrul a precizat ca Antonescu a acceptat decizia.

"Eu l-am informat pe domnul presedinte si a fost de acord cu rezultatul negocierilor", a spus Chitoiu, vicepresedinte al PNL.

"Mandatul a fost primit din partea PNL si al USL in cadrul negocierilor, la inceputul lor, de a reduce contributiile sociale cu trei puncte procentuale de la inceputul anului. La finalul negocierilor, s-a ajuns pe acest acord, sa le reducem din a doua parte a anului, in semestrul doi, cu cinci puncte procentuale", a spus Chitoiu.

Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse

Nivelul contributiilor de asigurari sociale va fi redus cu 5 puncte procentuale din al doilea semestru al anului viitor, daca Guvernul va identifica pana la 1 iulie toate resursele care sa permita compensarea integrala a efectelor acestei masuri, a anuntat premierul Victor Ponta la finalul discutiilor cu Fondul Monetar International.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca reducerea CAS cu trei puncte procentuale nu va putea fi aplicata de la 1 ianuarie, chiar daca au fost prezentate solutii in acest sens, deoarece delegatia FMI a precizat ca nu o poate lua in calcul, fiind necesare studii si evaluari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CAS buget, #Chitoiu CAS, #Antonescu CAS , #Presedinte PNL