Antonescu: Decidem saptamana viitoare viitorul ministru al Transporturilor. Silaghi e o varianta

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 13:30
1408 citiri
Antonescu: Decidem saptamana viitoare viitorul ministru al Transporturilor. Silaghi e o varianta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca la inceputul saptamanii viitoare va avea loc sedinta conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate in calcul pentru acest portofoliu.

"Forul statutar al partidului, Biroul Politic National se va intruni la inceputul saptamanii viitoare, probabil luni sau marti, si va face o noua propunere pentru acest minister. Portofoliul ramane bineinteles la PNL si vom face o propunere, vom discuta cu premierul Ponta si vom continua", a declarat Antonescu.

El a fost intrebat daca este posibil sa fie sustinut pentru aceasta functie deputatul PNL Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor in primul Cabinet Ponta.

"Este una dintre variante, dar decizia va fi luata de BPN si nu are rost sa vehiculam mai multe nume inainte de aceasta reuniune", a precizat liderul PNL.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul de revocare din functia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum si numirea sefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Si Ovidiu Silaghi a avut probleme cu legea

Agentia Nationala de Integritate anunta, pe 9 noiembrie 2012, ca Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor si Infrastructurii in acea perioada, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentand diferenta intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate in perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.

ANI preciza ca in perioada aprilie 2007 - decembrie 2008, Silaghi a ocupat functia de ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost investit in functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii. Intre aceste doua mandate, respectiv in perioada 2009 - 7 mai 2012, Silaghi si-a exercitat prerogativele de presedinte al Consiliului de Administratie al SC Romexpo SA.

In perioada 7 mai 2012 - 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, impreuna cu sotia sa, Ariana, venituri salariale in cuantum de 24.872 de lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.670 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro), potrivit ANI.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Silaghi in perioada exercitarii functiei de ministru al Transporturilor.

De asemenea, ANI a sesizat Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, cerand sa faca cercetari cu privire la tranzactii financiare suspecte efectuate de Ovidiu Silaghi, impreuna cu Ariana Silaghi.

Dosarul privind averea lui Ovidiu Silaghi a fost clasat in luna aprilie de Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Oradea, care a constatat ca provenienta bunurilor este justificata.

#Silaghi ministrul Transporturilor 2013, #Silaghi Transporturi 2013, #Silaghi Fenechiu , #Presedinte PNL