Antonescu: Depunem motiune pe CAS si profit reinvestit, daca Guvernul nu face nimic pana in mai

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 08:38
1701 citiri
Antonescu: Depunem motiune pe CAS si profit reinvestit, daca Guvernul nu face nimic pana in mai

PNL va depune o motiune de cenzura daca Guvernului nu va adopta pana la 1 mai masurile privind scaderea CAS cu 5% si neimpozitarea profitului reinvestit, a declarat presedintele PNL Crin Antonescu.

"Decizia PNL este sa cerem Guvernului Ponta 3 sa adopte pana la 1 mai anul curent masura scaderii CAS cu 5% si masura neimpozitarii profitului reinvestit. Daca nu se va intampla, atunci PNL va depune motiune de cenzura", a spus Antonescu, marti seara, dupa sedinta liderilor liberali, citat de Mediafax.

Antonescu: Parlamentul a fost folosit de Victor Ponta drept un "decor"

Liderul PNL a mai sustinut ca Parlamentul a fost folosit de Victor Ponta drept un "decor" pentru "savarsirea unei formalitati sau indeplinirea unei promisiuni" facuta presedintelui Traian Basescu.

"Nu am inteles practic de ce a venit astazi in Parlament daca nu pentru a bifa o formalitate pe care o angajase la Palatul Cotroceni", a mai sustinut Antonescu.

Presedintele PNL a mai precizat ca parlamentarii sai vor initia in Parlament dezbateri pe teme economice, in principal pe masura reducerii CAS si a neimpozitarii profitului reinvestit, la care sa fie invitat Victor Ponta.

"Poate aflam cu acel prilej si prioritatile cu adevarat ale acestui Guvern, pentru ca nici in documentul inaintat, documentul extins, nici din prezentarea atat cat de comprimata a fost astazi nu am inteles care sunt cu adevarat prioritatile acestui Guvern din punct de vedere economic, daca el are astfel de prioritati economice", a mai afirmat Antonescu.

PNL nu va initia o motiune de cenzura cu ocazia angajarii raspunderii Guvernului

De asemenea, liderul PNL a mentionat ca partidul sau nu va initia o motiune de cenzura cu ocazia angajarii raspunderii Guvernului, iar parlamentarii PNL nu vor sustine un astfel de demers al PDL.

"Nu depunem o motiune de cenzura acum pentru ca nici nu ai pe ce sa depui motiune de cenzura, adica trecerea fulgeratoare prin Parlament astazi, micul discurs al domnului Ponta, repet, nu a fost decat o intelegere intre domnia sa si domnul Basescu. Nu avem nimic concret", a mai spus Antonescu.

El declara, marti, ca dupa ceea ce a vazut in Parlament la angajarea raspunderii Guvernului, fapt pe care l-a catalogat drept "un simulacru" si "o gluma", considera ca ar fi neserios ca liberalii sa mai initieze o motiune de cenzura.

Antonescu a fost intrebat daca PNL intentioneaza sa mai depuna o motiune de cenzura. "Dupa ce am vazut eu astazi in Parlament, dupa simulacrul, gluma, care a avut loc azi in Parlament, aproape ca mi se pare neserios sa mai vorbim despre motiune de cenzura. Ca pentru a depune o motiune de cenzura trebuie sa ai la ce ... dar o sa va spun dupa", a raspuns Antonescu, inaintea reuniunii Biroului Politic al PNL.

Sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului in care Guvernul si-a asumat raspunderea pe un program politic a durat 20 de minute, premierul sustinand un discurs de aproape cinci minute.

#antonescu motiune, #pnl guvern, #motiune guvern , #PNL