Trei solutii dupa amanarea ratelor

Luni, 17 Mai 2021, ora 08:30
908 citiri
Trei solutii dupa amanarea ratelor
Foto: Pixabay.com

Daca te numeri printre romanii care anul trecut si-au amanat ratele pentru ca nu au mai putut plati creditele pe care le-au luat, anul acesta ai trei solutii la dispozitie pentru a iesi din aceasta situatie.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum poti iesi din problema amanarii ratelor.

Prima solutie este sa mergi si sa discuti cu banca, in cazul in care aceasta nu a fost ea proactiva si a venit catre tine pentru a gasi o solutie. Vei vedea ca unele banci sunt mai mult decat deschise sa te ajute pentru ca, de fapt, se ajuta si pe ele.

In al doilea caz, poti apela la Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din Domeniu Bancar (CSALB). Institutia este un arbitru pentru tine si banca si, impreuna, puteti gasi o solutie cat mai convenabila pentru ambele parti. Partea buna la interventia CSALB este ca aici nu se gaseste o solutie temporara, ci una pe termen lung.

O a treia solutie ar fi sa apelezi la o refinantare. Nu este cea mai buna solutie pentru tine sa iti prelungesti un credit, pentru ca per total vei plati mai mult, dar daca alte alternative nu ai, este mai buna decat sa ajungi sa fii rau-platnic.

Cum sa calculezi pretul actual si corect al unei chirii

Cea mai rea casa dintr-un cartier bun sau cea mai buna casa dintr-un cartier rau?

Prelungirea automata a depozitului, posibila capcana, daca tii la bani ...citeste mai departe despre "Trei solutii dupa amanarea ratelor" pe Ziare.com

#solutii amanarea ratelor, #alternative credite, #solutii imprumuturi, #intarziere rate , #Stiri Credite