Presedintele BERD: Sper sa semnam un credit sindicalizat semnificativ in sectorul telecomunicatiilor

Marti, 18 Iunie 2013, ora 09:40
1551 citiri
Presedintele BERD: Sper sa semnam un credit sindicalizat semnificativ in sectorul telecomunicatiilor

Presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, aflat in vizita la Bucuresti, a anuntat luni ca BERD va investi 500 de milioane de euro in Romania in cursul acestui an si a exprimat intentia institutiei pe care o conduce de a semna un credit sindicalizat in sectorul telecomunicatiilor din Romania, fara a preciza, insa, cu ce companie.

"Sper ca in urmatoarele zile va fi semnat un credit sindicalizat semnificativ in sectorul telecomunicatiilor", a spus Suma Chakrabarti, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Victor Ponta.

In context, el a estimat ca Romania va avea parte de stabilitate in viitor, "cat timp Guvernul isi poate continua reformele si cat timp putem contribui la proiecte bune".

"Romania a facut progrese remarcabile in ultimele doua decenii, de la caderea comunismului, iar BERD a jucat un rol important in acest progres, de aceea Romania detine al treilea portofoliu ca volum al investitiilor din partea BERD, de aceea, din 2008, cand a lovit criza financiara, BERD a acordat 2,8 miliarde de euro Romaniei. (...) Cred ca ambii suntem de parere ca Romania are un potential important de dezvoltare, iata de ce intentionam sa atingem un volum al investitiilor de 0,5 miliarde de euro in Romania", a afirmat seful BERD.

El a spus ca BERD are "motive bune" sa trateze cu incredere Romania, apreciind ca Executivul a intreprins masuri foarte bune pentru a tine bugetul sub control.

In plus, Chakrabarti a apreciat ca Guvernul are un program serios de reforme, subliniind necesitatea de a atrage mai multe investitii straine directe.

"BERD poate ajuta in acest sens. In medie, pentru fiecare euro pe care noi il investim intr-un proiect, atragem 2,5 euro", a punctat el.

#credit BERD Romania, #credit sindicalizat telecomunicatii BERD, #finantare telecomunicatii BERD Romania , #Stiri Credite