Cum te pregatesti pentru negocierea cu creditorul

Marti, 29 Iunie 2021, ora 08:30
727 citiri
Cum te pregatesti pentru negocierea cu creditorul
Foto: Pixabay.com

In cazul in care ai unul sau mai multe credite si nu le mai poti plati din cauza ca a aparut o cheltuiala mare imprevizibila, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa nu mai amani discutia cu banca. Cu cat vorbesti cu creditorul mai repede, cu atat este mai bine pentru tine.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, ce trebuie sa faci inainte de a discuta cu banca despre o posibila reesalonare sau intrarea intr-o perioada de gratie.

Dar, nu suna imediat la banca. Mai intai aduna-ti toate actele necesare, de la contractele cu banca pana la facturi pentru a avea o idee de ansamblu asupra problemei. Apoi fa-ti un calcul legat de cat ai putea sa platesti bancii in lunile urmatoare.

Pentru a face acest lucru va trebui sa iti calculezi noile cheltuieli. Nu incerca sa scapi cat mai repede de marile cheltuieli care au aparut imprevizibil pentru ca te-ar putea ingropa in datorii si mai mari, mai ales daca iti neglijezi cheltuielile necesare lunare.

De abia dupa ce ai aceste lucruri puse in regula poti suna la banca pentru a-ti expune problema si a discuta o posibila reesalonare sau chiar pasuire, daca ai in contract aceasta optiune de "perioada de gratie".

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Ce trebuie sa stie copiii pentru o mai buna educatie financiara

Cum sa platesti folosind telefonul

Cum stii ca ai contul bancar protejat ...citeste mai departe despre "Cum te pregatesti pentru negocierea cu creditorul" pe Ziare.com

#negociere creditor, #discutii banca, #perioada de gratie , #Stiri Credite