Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 08:30
793 citiri
Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani
Foto: Pixabay.com

Daca nu ai nevoie de bani in viitorul apropiat, atunci depozitul pe o perioada lunga, cu plata dobanzii la termen este produsul ideal pentru tine. In momentul de fata, bancile din Romania practica economisire pe 36 de luni, iar aceasta vine, la majoritatea bancilor, cu dobanzi foarte avantajoase.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce e mai bine sa economisesti pe termen lung.

Este recomandat, in aceasta perioada sa cauti bancile care au dobanzi de peste 3% la depozitele pe termen lung, astfel incat, in momentul in care ti-ai retras banii sa simti ca au facut ceva profit.

Unele dintre cele mai avantajoase oferte pentru tine, sunt cele care au depozite cu dobanda 3,50%, aceasta fiind cea mai mare bonificatie pe care o practica bancile mari din Romania.

Iar in acest caz, daca ai investit, 10.000 de lei pe o perioada de 3 ani, atunci, cand depozitul ajunge la maturitate, vei fi castigat, brut, 1.050 lei. Din acestia scazi impozitul pe profit care este de 10% si mai ramai cu 945 lei.

Dar, cum am spus si in alte materiale de educatie financiara, verifica foarte atent comisioanele pe care le practica bancile - de retragere, de administrare, etc - pentru a nu-ti scadea si mai mult profitul pe care-l inregistrezi.

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Treci cu investitiile la urmatorul nivel si vei avea de castigat ...citeste mai departe despre "Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani" pe Ziare.com

#depozite bancare, #economii banca, #economisire pe termen lung , #Stiri Credite