Cum să achiți mai rapid împrumuturile bancare și să și economisești bani - sfaturi de la experți în finanțe

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 18:47
2043 citiri
Cum să achiți mai rapid împrumuturile bancare și să și economisești bani - sfaturi de la experți în finanțe
credite FOTO: pixabay.com

Un lucru este cert. Cu toții ne dorim mai mulți bani, să achităm datorille mai repede și să putem pune bani deoparte pentru lucrurile la care visăm.

Înainte de toate este foarte clar că dacă îți achiți datoriile pe care le ai în prezent vei avea mai multe șanse să economisești, ceea ce presupune că orice metodă care te ajută să faci asta este una binevenită.

Chiar dacă parte imposibil, află că există variante prin care să îți achiți datoriile mai repede și să începi să aduni bani pentru planurile tale de viitor.

Înainte însă de a apela la oricare metodă de achitare în avans a împrumutului tău bancar asigură-te că știi exact ce presupune, ce comisioane există și care sunt pașii necesari.

De ce să achiți creditele mai devreme?

Plătești mai puține dobânzi

Printre cele mai bune motive de a-ți achita datoriile mai devreme este faptul că plătești dobânzi mai mici iar banii pe care îi economisești îi poți folosi pentru alte proiecte sau pentru lucruri pe care îți doreai de mult să le realizezi.

În cazul în care nu ai bugetul necesar pentru a face acest lucru apelează la o refinantare credite pe 10 ani indiferent că este vorba de un credit ipotecar, card de cumpărături, unul de nevoi personale sau credite pentru afacerea ta, echipa IMFS aflată în top 3 firme de brokeraj din România va găsi soluția cea mai bună pentru tine.

Există multe situații pentru care poți apela la diverse forme de împrumut iar dacă pentru fiecare dintre acestea ai de plătit dobânzi și rate în mai multe părți, pe lângă că pierzi bani pe termen lung, îți consumi și resursele de energie.

Refinanțarea creditelor este un proces simplu și rapid și te ajută în special dacă ai de plătit mai multe rate cu dobândă diferite să rămâi la o singură rată cu o dobândă mai mică sau chiar să aplici pentru bani în plus.

Te folosești de bani pentru dorințele tale sau pentru alte investiții

Faptul că plătești dobândă mai puțină sau că scapi mai repede de datoriile pe care le ai îți dă sentimentul de libertate dar și entuziasmul de a face lucruri mai profitabile cu banii economisiți.

Te poți îndrepta înspre investiții financiare care să te ajute să îți multiplici banii din venituri pasive sau către afaceri de viitor care să îți ofere stabilitate financiară.

Fă-ți un calcul cu banii pe care îi economisești făcând acest pas, pentru a avea și mai multă motivație.

Ce poți face?

Plătește ori de câte ori ai ocazia

Indiferent că ai o sumă mare sau una mică, este un pas înspre achitarea mai rapidă a creditelor tale.

Acest lucru necesită multă disciplină și este practic vorba despre crearea unui obicei nou, dar nu imposibil de realizat. Folosește-te de toate metodele care să îți amintească de noul tău plan și de motivul pentru care vrei să îl realizezi. În acest fel nu vei mai fi tentat să renunți.

Ia în considerare plăți suplimentare

Da, poate ți se pare uneori că un venit în plus ar trebui să îl folosești în alte scopuri, nu la plata datoriilor.

Însă dacă te gândești la motivul pentru care vrei să scapi mai repede de datorii cu siguranță ți se va părea cea mai bună modalitate de a folosi veniturile suplimentare.

Adoptă noi termene de plată

Dacă până acum obișnuiai să plătești rata o dată pe lună, fă-ți un nou program de achitare a acesteia. Împarte suma pe săptămâni sau o dată la 2 săptămâni și astfel sumele pe care le vei depune vor prea mult mai accesibile.

În plus dacă veniturile tale sunt mai dese decât o dată pe lună ai mult mai multe șanse să depui sume mai mari pentru achitarea ratei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#imprumuturi bancare, #plata imprumuturi bancare, #credite, #plata credite , #Stiri Credite