Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creditele de la IFN-uri raman in preferintele romanilor care cauta o solutie urgenta de finantare

Creditele de la IFN-uri raman in preferintele romanilor care cauta o solutie urgenta de finantare


In ultimii ani, atunci cand romanii au cautat o varianta optima de finantare, s-au indreptat, tot mai mult, catre ofertele de credit propuse de institutiile financiare nebancare (IFN), deoarece puteau beneficia de un credit rapid, fara sa fie nevoiti sa prezinte prea multe hartii; aveau o perioada de rambursare personalizata; formalitatile de creditare erau minime, aproape inexistente; in anumite situatii, nu aveau nevoie nici macar de adeverinta de venit pentru a primi banii in cont etc.

Fie ca aveau un plan de afaceri ce necesita finantare urgenta, fie ca isi doreau credite rapide pentru achizitionarea de bunuri, vacante sau electronice performante, romanii au contribuit la cresterea IFN-urilor, prin interesul manifestat fata de usurinta cu care obtineau credite online rapide.

Evolutia institutiilor financiare nebancare, din 2015 pana in prezent

Numai in intervalul 2015-2018 s-au infiintat aproximativ cate 10 IFN-uri anual, avand ca obiect de activitate acordarea de credite de consum si imprumuturi imobiliare. In anul in curs functioneaza peste 250 de IFN-uri (active si inregistrate in registrul general al BNR si Registrul Special al BNR), specializate in credite de consum, microcreditare, leasing financiar, sau cele cu activitati multiple de creditare.
Ascensiunea IFN-urilor si cresterea interesului romanilor pentru un credit rapid au atras atentia bancilor care au inceput sa simta impactul concurentei.

Cererea mare a romanilor pentru credite online rapide a condus la dorinta de dezvoltare a IFN-urilor, astfel ca acestea au apelat la majorarea valorii creditelor acordate si la esalonarea, pe o perioada mai mare de timp a rambursarii creditului (perioadei de creditare) . Astfel ca, in 2019, exista institutii financiare nebancare care concureaza direct cu oferta bancii.

Care sunt avantajele unui imprumut nebancar sau ale unui credit IFN rapid?

Institutiile financiare nebancare sunt companii 100% sigure si legale, care functioneaza sub reglementarea Bancii Nationale a Romaniei.

  • Pentru credite de la IFN nu sunt solicitate garantii;
  • Creditul se obtine rapid, in decursul a catorva ore, fapt extrem de convingator cand ai nevoie de un credit urgent;
  • De obicei este necesara prezentarea doar actului de identitate sau talonului de pensie in cazul in care solicitantul de credit este un pensionar.
  • Nu sunt necesare justificari, banii putand fi cheltuiti dupa bunul plac;
  • Nu este obligatorie deplasarea la birou, creditul putand fi solicitat online.

Flexibilitatea institutiilor nefinanciare bancare si acceptarea spre finantare a persoanelor cu probleme in biroul de credite sunt doar unele din aspectele ce au contribuit la cresterea interesului fata de creditele oferite de IFN, potrivit statisticilor BNR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3123 ori
Citeste mai multe desprecredit IFN imprumut IFN