BEI acorda 27 mil euro pentru reabilitarea energetica

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 13:24
2157 citiri
BEI acorda 27 mil euro pentru reabilitarea energetica

Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat un imprumut de 27 milioane euro pentru finantarea reabilitarii energetice a cladirilor rezidentiale din Capitala, se arata intr-un comunicat al BEI.

Imprumutul BEI va contribui la finantarea reabilitarii termice a 94 de blocuri de locuinte din sectorul 4 al municipiului Bucuresti in perioada 2012-2013. Acesta va contribui la reducerea cu circa 50% a consumului energetic al cladirilor vizate, iar economia totala de energie se va ridica la circa 40 GWh pe an. Imprumutul face parte din programul general desfasurat de Primaria Sectorului 4 Bucuresti pentru reabilitarea a 320 de blocuri de locuinte.

"Fondurile BEI vor contribui la scaderea consumului energetic din Bucuresti, la cresterea calitatii vietii cetatenilor printr-un mediu mai sanatos si un aspect mai placut al cladirilor orasului, precum si la indeplinirea obligatiilor Romaniei cu privire la combaterea schimbarilor climatice", a precizat Mihai Tanasescu, vicepresedinte al BEI.

Acesta este al treilea imprumut BEI acordat direct unei primarii de sector din Bucuresti pentru proiecte de eficienta energetica. In ultimii doi ani, banca a incheiat acorduri similare de finantare cu primariile sectoarelor 1 si 6 din Bucuresti, in valoare totala de 195 milioane euro.

Banca Europeana de Investitii este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de statele membre ale UE. Banca pune la dispozitie finantare pe termen lung pentru investitii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BERD imprumut, #imprumut reabilitare, #reabilitare energetica , #Imprumut rapid