Pacalit cu dobanda de banca? Mergi in instanta!

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 09:20
1715 citiri
Pacalit cu dobanda de banca? Mergi in instanta!

Daca banca ti-a majorat dobanda la credit si nu mai poti sau nu vrei sa platesti ratele majorate fara rost, ai o sansa de castig in instanta. Sute de romani pe care bancile au incercat sa-i jecmaneasca s-au adresat avocatilor si/sau instantei si au castigat in raportul cu institutia de creditare.

In general, avocatii au obtinut pentru clientii lor negocierea perioadei de rambursare sau schimbarea valutei in care este luat creditul, dar si reducerea dobanzii, in anumite cazuri, informeaza Gandul.

300 de dosare de acest gen exista pe rolul instantelor din tara. Avocatii spun ca exista 95% sanse de castig in astfel de cazuri.

"Puteti schimba valuta in care ati luat creditul si astfel sa rambursati ratele in dolari sau lei. Cateva banci accepta conversia creditului intr-o alta valuta decat cea aleasa initial de imprumutat", a declarat pentru Gandul avocatul Marius Vicentiu Coltuc.

Este posibila si schimbarea bancii de la care s-a obtinut creditul, in momentul in care gasiti o alta banca unde conditiile de creditare sunt mult mai avantajoase.

OPC a decis in 2009 ca bancile nu mai pot majora dobanzile si comisioanele pe durata creditului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#dobanda, #credite, #avocati, #banca , #Dobanda credit