Ghetea: Clientii si bancile, despartiti de lipsa educatiei bancare

Joi, 16 Iunie 2011, ora 23:35
2014 citiri
Ghetea: Clientii si bancile, despartiti de lipsa educatiei bancare

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a declarat joi ca a existat si inca exista o ruptura intre clienti si banci, care s-a creat si pe fondul unei lipse de educatie din partea majoritatii populatiei Romaniei, informeaza Newsin.

"A existat si inca exista o ruptura intre clienti si banci si aceasta ruptura a fost alimentata in mod artificial.

Ruptura s-a creat si pe fondul unei lipse de educatie din partea majoritatii populatiei Romaniei in ceea ce priveste instrumentele bancare sau, in unele unele cazuri, a notiunilor elementare despre activitatea bancara", a mentionat Ghetea.

Presedintele ARB a precizat ca asociatia se va implica "pentru a participa in toate modurile" la efortul de educare al populatiei.

Ghetea a amintit despre colaborarea cu televiziunea publica, precizand ca vor fi difuzate curand pe ecrane 14 filmulete in care vor fi explicate, intr-un mod simplu, pentru a intelege toata lumea, ce inseamna dobanda, credit, care este diferenta intre o garantie reala si una de natura unui gaj sau ce inseamna sa faci un depozit colateral.

Presedintele ARB a mai spus ca asociatia este in faza de semnare a unui protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei, prin care si-a propus sa faca cursuri, prelegeri, pentru formarea profesorilor, pentru ca acestia sa predea in scoli educatie financiara la nivelul liceelor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#radu ghetea, #clienti, #banca, #educatie bancara, #dobanda, #credit , #Dobanda credit