BNR mentine dobanda la 6,25% - 05 Ianuarie 2011

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 12:37
1772 citiri
BNR mentine dobanda la 6,25% - 05 Ianuarie 2011

Consiliul de Administratie al BNR a decis, miercuri, sa mentina dobanda de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, pentru a cincea sedinta consecutiva, precum si ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta la 15% si, respectiv, 25%, transmite Mediafax.

CA al BNR a reiterat ca banca centrala urmareste gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar. 

Totodata, BNR a reafirmat ca va monitoriza "cu vigilenta" evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin utilizarea adecvata a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare.

Banca centrala nu a mai modificat dobanda de politica monetara de pe 4 mai 2010, cand a redus rata cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%.

In primele patru sedinte de politica monetara din 2010, BNR a coborat dobanda cu 1,75 puncte procentuale, de la 8%.

BNR nu a mai modificat nivelul rezervelor minime obligatorii din noiembrie 2009, cand a decis reducerea nivelului ratei aplicabile pasivelor in valuta, cu scadente reziduale de sub doi ani, ale institutiilor de credit, de la 30% la 25%.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#bnr, #dobanda, #monetara, #politica , #Dobanda credit