Freelancing-ul - Avantaje si dezavantaje pentru bugetul tau personal

Joi, 03 August 2017, ora 12:29
2172 citiri
Freelancing-ul - Avantaje si dezavantaje pentru bugetul tau personal

Lucratul de acasa sau din orice colt al lumii pentru multi devine un "dream job" pe care ar vrea sa-l incerce macar o data in viata. Avantajul de a transforma orice destinatie, cafenea sau terasa in "biroul zilei" ofera libertate, posibilitate de miscare si o mai mare destindere atunci cand e vorba de munca, task-uri si productivitate.

Retelele de socializare sunt pline de postari cu imagini extravagante de pe plaja sau dintr-un loc racoros la munte, alaturi de vesnica descriere, aproape stereotipica "my office view".

Atunci, ne putem intreba care sunt avantajele si dezavantajele reale ale freelancing-ului? Deadline-uri, convorbiri interminabile pe Skype, licitatii pentru proiecte, programul prelungit pana tarziu in noapte in functie de fusul orar al partenerilor sau posibilitatea de a calatori si de a munci de oriunde, concedii mai lungi si timp mai mult pentru cei dragi si mai multe surse de venit?

Pentru unii oameni independenta financiara conteaza foarte mult. Tocmai de aceea, a se rezuma la un job de birou ce presupune un salariu fix, monotonia de zi cu zi, raspunderea in fata superiorilor, planificarea concediillor din timp sau speranta maririi salariului, sunt lucruri pe care nu le mai au de mult in vedere.

Totusi, pentru a lucra independent, e nevoie de un strop de curaj fiindca freelancing-ul inseamna asumarea faptului ca nu intotdeauna vor fi proiecte de gestionat si sume mari de incasat ci vor exista si perioade in care chibzuirea de-a lungul timpului isi va spune cuvantul iar sumele economisite se vor dovedi extrem de folositoare.

In Romania desi acest concept nu functioneaza la fel ca in strainatate, este in plina dezvoltare.

Avantajele freelancing-ului:

* Iti poti alege singur proiectele in care sa lucrezi;

* Iti poti face chiar tu programul;

* Eviti rutina zilnica acasa-birou. Poti transforma orice loc din lume unde ai internet si o sursa de curent in biroul tau de o zi, de o saptamana, de o luna etc. Nu mai esti conditionat nici de spatiu, nici de activitati monotone.

* Iti eficientizezi timpul de lucru, te poti focusa mult mai bine pe ceea ce ai de facut;

* Daca lucrezi la mai multe proiecte, nu mai depinzi de un salariu fix.

Dezavantajele freelancing-ului:

* Trebuie sa te focusezi mult mai mult asupra task-urilor pe care le ai de indeplinit;

* Responsabilitatile sunt mult mai mari iar in functie de modul in care gestionezi un proiect, partenerii tai decid daca vor continua colaborarea sau nu;

* Nu vei mai avea un anumit interval orar in care sa iti desfasori activitatea iar timpul liber se va impleti cu cel de munca. Uneori, viata personala poate fi invadata de task-uri si deadline-uri;

* Nu intotdeauna vei avea proiecte de gestionat si pot exista situatii in care economiile nu iti vor fi suficiente. Atunci va trebui sa iei in calcul solicitarea unui credit.

Pentru urgente financiare mici, Ferratum acorda creditul de nevoi personale. Este o solutie simpla, eficienta si rapida. La primul credit, solicitarea se face 100% online, prin completarea unui formular.

Raspunsul se da in aproximativ 2 ore daca cererea a fost facuta in timpul programului de lucru iar banii pot fi ridicati in aceeasi zi. La cel de-al-II-lea credit, procesul se simplifica.

Imprumutul se poate solicita direct printr-un sms. Daca si tu ai nevoie de un imprumut insa nu stii ce oferta de creditare sa alegi, ia in calcul varianta propusa mai sus.

#credit nevoi personale , #Credite nevoi personale