Creditele de nevoi personale: Topul celor mai mici dobanzi

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 08:16
5270 citiri
Creditele de nevoi personale: Topul celor mai mici dobanzi

Creditele de nevoi personale si-au pierdut din popularitatea de care se bucurau in anii precedenti, in urma adoptarii noilor norme BNR, dar dobanzile au inceput de asemenea sa o ia la vale.

Mai nou, BNR limiteaza perioada de rambursare a creditelor personale de la 30 de ani, la cinci ani. Acest lucru inseamna ca sumele care pot fi accesate de catre clienti sunt mult mai mici.

Reducerea numarului de imprumuturi apare si in statisticile BNR, care arata ca la sfarsitul lunii februarie totalul creditului de consum a fost de 70,912 miliarde lei, mai mic cu 2,362 miliarde de lei fata de perioada similara din 2011.

Cu toate acestea, bancile nu renunta la lupta pentru clienti si se intrec in oferte cu dobanzi avantajoase. Iata top-ul celor mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale cu dobanda fixa:

Topul dobanzilor la creditele de nevoi personale

OTP Bank solicita o dobanda anuala fixa de 14,99% la creditul de nevoi pesonale in lei. Venitul minim primar necesar pentru acordarea creditului este de 350 de lei, iar vechimea la locul actual de munca trebuie sa fie de minim trei luni. Suma maxima care poate fi imprumutata este echivalentul in lei a 10.000 euro.

Millenium Bank solicita o dobanda anuala de 14,5% la creditul de nevoi personale in lei cu dobanda fixa. Valoarea creditului poate varia intre 2.000 si 25.000 de lei, iar perioada de rambursare poate ajunge pana la 60 de luni.

Millenium Bank permite si contractarea creditului cu cel mult doi co-debitori, iar la capitolul venituri eligibile sunt incluse salarii, comisioane din vanzari, drepturi de autor, venituri din chirii, dividende si alte venituri din activitati independente.

Printre documentele solicitate se numara factura de utilitati si documentele de venit. Printre comisioanele aferente se numara comisionul de analiza de 250 lei, comisionul unic pentru servicii prestate la cererea clientilor, de 150 lei/solicitare si comisionul de rambursare in avans de 1% din valoarea rambursata anticipat sau de 0,5% din valoarea rambursata anticipat, daca rambursarea se efectueaza in ultimul an de creditare.

Garanti Bank solicita o dobanda fixa anuala de 14,13% la creditul de nevoi personale in lei, suma maxima care poate fi imprumutata fiind de 60 de mii lei.

Comisionul de rambursare anticipata este 0,5% din valoarea rambursata in avans, daca rambursarea se face in ultimul an de contract si de 1% din valoarea rambursata in avans, daca rambursarea se face inainte de ultimul an de contract.

De asemenea, nu se percepe comision de analiza pana pe data de 29 iunie 2012, pentru creditele de refinantare.

Banca ofera gratuit asigurare de protectie a venitului sustine financiar clientul in urmatoarele situatii: pierderea involuntara a locului de munca, incapacitatea temporara de munca, invaliditatea totala si permanenta, decesul din orice cauza.

CEC Bank solicita o dobanda anuala fixa promotionala de 9,5%, oferta fiind valabila pana in data de 29 iunie 2012.

Valoarea maxima a creditului este de 50.000 de lei pentru clientii care primesc salariul sau pensia intr-un cont CEC Bank sau de 40.000 lei in restul cazurilor.

In timpul campaniei promotionale, comisionul de analiza este de 125 lei, comisionul de administrare a creditului este de 0,3%/luna din soldul creditului, iar cel de rambursare anticipata este de 1% in cazul in care perioada de timp dintre rambursarea anticipata si sfarsitul perioadei de rambursare este mai mare de 12 luni si de 0,5% in cazul in care perioada de timp dintre rambursarea anticipata si sfarsitul perioadei de rambursare este mai mica de 12 luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite nevoi personale, #dobanzi credite de nevoi personale, #dobanzi credite, #TOP dobanzi credite , #Credite nevoi personale