Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IPatria Credit finanteaza IMM-urile cu 10 mil. dolari, luati pe credit

IPatria Credit finanteaza IMM-urile cu 10 mil. dolari, luati pe credit


Patria Credit a primit o finantare de 10,4 milioane de dolari sau 36,6 milioane de lei din partea International Finance Corporation (IFC). Imprumutul este destinat creditarii microintreprinderilor si intreprinderilor romanesti mici.

IFC fiind o institutie financiara internationala membra a Grupului Bancii Mondiale, iar aceasta finantare urmeaza strategia Bancii Mondiale pentru Romania de a sustine cresterea economica si competitivitatea, precum si de a reduce saracia si inegalitatea.

Astfel finantarea ar urma sa asigure accesul la credite intreprinderilor mici si gospodariilor cu venit mic si mediu, extinzand astfel cresterea, scrie Mediafax.

"Sprijinul IFC ne va permite sa crestem gradul de incluziune financiara si sa reducem decalajele in finantarea formala pentru microintreprinderile locale, dintre care multe sunt administrate de femei", a declarat, intr-un comunicat al IFC, directorul general al Patria Credit, Bogdan Merfea.

Compania de creditare are 12.000 clienti in 29 de judete. Portofoliul de investitii al IFC in Romania se ridica la aproape 600 milioane de dolari, din 1990 pana in prezent. IFC investeste in Romania in agricultura, productie generala, infrastructura si sanatate, in pietele financiare si asigura acces la finantare pentru intreprinderile mici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3364 ori