Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Locuintele ANL, promovate la targul imobiliar tIMOn

Locuintele ANL, promovate la targul imobiliar tIMOn


Agentia Nationala pentru Locuinte participa in perioada 24-27 aprilie la editia de primavara a Targului Imobiliar National tIMOn, informeaza un comunicat al institutiei.

Potrivit sursei citate, la aceasta editie a targului, ANL isi propune sa promoveze proiectele noi prin credit ipotecar din localitatile Alba Iulia, Ploiesti, Alexandria, Busteni, Mangalia, Campina, Timisoara si Brasov si sa prezinte oferta locuintelor ramase libere care pot fi contractate prin acest program.

"Proiectele derulate de ANL vizeaza atat construirea de locuinte prin programe guvernamentale, cu finantare de la bugetul de stat (locuinte pentru tineri destinate inchirierii, locuinte pentru medici rezidenti), cat si dezvoltarea de ansambluri rezidentiale prin credit ipotecar. (...) Pana in prezent, prin ANL au fost finalizate 34.324 de locuinte la nivel national, dintre care 31.124 sunt locuinte destinate tinerilor, iar 3.200 au fost construite prin credit ipotecar", informeaza ANL.

ANL mai anunta ca in cadrul programului destinat tinerilor, o componenta importanta o constituie posibilitatea de vanzare a locuintelor catre chiriasi, dupa primul an de inchiriere.

"In anul 2013, ANL a inregistrat o crestere a vanzarilor acestei categorii de unitati locative cu 52,8% fata de anul precedent, ajungandu-se la un total de 732 de locuinte vandute fostilor chiriasi. Cresterea a fost determinata de masura guvernamentala de reducere a pretului acestor locuinte (incepand cu august 2013), coroborata cu acordarea garantiilor de stat prin programul Prima casa si campania de informare a chiriasilor despre posibilitatile de achizitionare a locuintelor", anunta sursa citata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1570 ori