Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Restantele au urcat la 6% din credite

Restantele au urcat la 6% din credite

Ponderea restantelor in total sume datorate a ajuns la 6% in mai 2011, fata de aproximativ 4% in aceeasi luna a anului trecut si sub 2% in mai 2009, conform NewsIn.

"Incepand cu 2009, cu criza care si-a facut simtite efectele si in Romania, acest ritm de crestere a fost mult accelerat. In mai 2011 vorbim de o pondere de aproximativ 6% a restantelor in total sume datorate. La sfarsitul lui 2008 era o crestere a restantelor si a numarului restantierilor, insa era o crestere sanatoasa, pentru ca se inregistra pe fondul cresterii activitatii de creditare", a declarat directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure.

In contextul in care activitatea de creditare va creste, dar nu foarte mult, directorul general alBiroului de Credita mentionat ca se asteapta de asemenea la o crestere a restantelor.
"Pe acest fond ma astept ca restantele sa continue sa creasca. Nu cred ca acest ritm va fi unul sustinut si nu vom inregistra o pondere semnificativa a restantelor in soldul creditelor. Avem peste 700.000 de debitori cu restante curente in prezent, inregistrate in baza de date a Biroului de credite", a mai spus Epure.
Intrebat daca valoarea medie a restantei a crescut, Epure a mentionat ca aceasta a crescut, insa nu au fost facute calcule in acest sens.

"Preferam sa ne uitam la partea plina a paharului, in sensul ca sunt mult mai multi debitori in baza de date a Biroului de Credit care si-au platit ratele la timp decat restantierii. Restantele au crescut pe fondul somajului, a cursului de schimb care nu a fost bun la un moment dat", a mai spus Epure.

Acesta a facut portretul robot al restantierului roman: este barbat, are 30-34 de ani, este din Bucuresti, cu o restanta de valoare mica, la un credit de consum in lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1263 ori