Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tagor Asset Management intra pe piata recuperarii creditelor neperformante din Romania

Tagor Asset Management intra pe piata recuperarii creditelor neperformante din Romania


Tagor Asset Management a lansat o operatiune in Romania care are ca obiectiv gasirea de solutii, impreuna cu bancile, la problema creditelor neperformante ce blocheaza provizioane uriase, fie prin achizitionarea si valorificarea activelor depuse in garantie, fie prin crearea de firme mixte cu bancile, se arata intr-un comunicat al societatii.

"Cu o valoare totala a creditelor neperformante acordate populatiei si firmelor estimata la aproximativ 10 miliarde de euro, bancile din Romania sunt nevoite sa gaseasca solutii pentru a reduce provizioanele si a vinde garantiile preluate in contul creantelor - o situatie din care pot iesi prin vanzarea directa a portofoliului de credite neperformante", se precizeaza in comunicat.

Potrivit documentului, Tagor Asset Management, in parteneriat cu Patron Capital si cu alte fonduri, are experienta si sustinerea financiara necesare si suficiente pentru a achizitiona sau a administra activele imobiliare aflate in proprietatea bancilor astfel incat sa-si curete portofoliile si sa recupereze provizioanele.

"Cea mai mare problema a bancilor nu o reprezinta neaparat vanzarea miilor de apartamente depuse garantie pentru credite ipotecare, ci garantiile pentru imprumuturile contractate de companii si ma refer aici la terenuri de dimensiuni mari, proiecte rezidentiale sau comerciale neterminate, facilitati de productie sau logistica cu utilitate unica si asa mai departe", a declarat Ofer Lieberson, proprietarul Tagor Asset Management (TAM).

Potrivit comunicatului companiei, pentru acest gen de active trebuie realizate si implementate strategii de crestere a valorii activelor - inclusiv prin repozitionare si dezvoltare, daca este nevoie, ceea ce implica servicii de management pentru finalizarea obiectivelor, marketing pentru vanzare, mentenanta zilnica pentru conservarea patrimoniului, plata taxelor si pazei, a utilitatilor etc.

Dezvoltatorul imobiliar Tagor Asset Management dispune de experienta de business si sustinere financiara de la fonduri internationale precum Patron Capital, din Marea Britanie, cu active de peste 2,5 miliarde de euro, se mai arata in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2291 ori