Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sanatate pe credit! Bancile ofera imprumuturi pentru servicii medicale

Sanatate pe credit! Bancile ofera imprumuturi pentru servicii medicale


Bancile au descoperit anul trecut o nisa cu potential in Romania: creditele pentru servicii medicale. Fie ca vor bani pentru interventii chirurgicale sau simple tratamente, romanii au deja numeroase oferte din care pot alege.

Imprumuturile pentru servicii medicale sunt inca la inceput in Romania, insa exista cateva banci si clinici particulare care au lansat oferte pe acest segment.

Una dintre cele mai active institutii pe aceasta nisa este OTP Bank Romania, care a iesit, in 2011, pe piata cu produsul "Creditul pentru sanatate". Acesta se adreseaza persoanelor care au nevoie de bani pentru diverse tratamente medicale sau interventii chirurgicale. Imprumutul poate fi accesat prin intermediul unor clinici medicale partenere din Capitala si cateva orase mari din tara.

Prin acest credit, pacientii pot imprumuta maxim 21.000 de lei, iar creditul poate fi rambursat in cel mult patru ani. Doritorii nu au nevoie de avans sau girant, iar banca nu percepe commision de analiza sau de rambursare anticipata. Imprumutul se acorda pe baza facturii emise de clinica medicala respectiva.

Daca sunteti pacient al Medcenter, puteti accesa un credit pentru servicii medicale de la Banca Transilvania. Produsul a fost lansat in luna august, face parte din programul START BT si presupune plata serviciilor sub forma de trei rate lunare fara dobanda, indiferent de valoarea pachetului.

O alta banca de pe acest segment este Banca Italo Romena, institutia acordand credite pentru sanatate in valoare de cel mult 10.000 de euro, sau echivalentul in euro. Imprumutul poate fi rambursat in maxim 60 de luni si se acorda clientilor cu varsta de pana in 58 de ani.

O alta clinica medicala, Arcadia, ofera pacientilor posibilitatea sa achite serviciile medicale sub forma de 12 rate lunare, fara dobanda sau comision. Acest lucru poate fi facut prin cardurile de credit Card Avantaj de la Credit Europe Bank, Bonus Card de la Garanti Bank, Credit Card de la Raiffeisen Bank si Cardurile de credit de la Banca Transilvania.

Tot aici, pacientii pot alege din doua tipuri de credite prin Garanti Bank: Credit Special Arcadia Garanti Credite de Consum sau Credit Plus Arcadia Garanti Credite de Consum. In cazul ambelor produse, suma maxima ce poate fi accesata este de 20.000 de lei, iar perioada de creditare este intre 12 si 60 de luni. Dobanda este fixa si incepe de la 9,9%.

In cadrul clinicilor Regina Maria, pacientii pot plati in rate serviciile medicale prin accesarea creditului de consum Flexicredit de la Raiffeisen Bank in conditii preferentiale, beneficiind de o reducere de 1% la dobanda. Imprumutul poate fi in lei sau euro, cu dobanda fixa sau variabila.

Clientii au nevoie de o recomandare din partea Regina Maria pentru a beneficia de Flexicredit cu dobanda preferentiala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3298 ori