Programul "Rabla" continua cu succes si in 2007

Joi, 15 Februarie 2007, ora 01:08
1168 citiri

Guvernul a hotarat miercuri sa continue si in 2007 programul "Prima de casatie", ca urmare a succesului de care s-a bucurat proiectul in ultimii doi ani, a anuntat, la Palatul Victoria, ministrul Mediului, Sulfina Barbu.

Executivul a alocat pentru rascumpararea automobilelor mai vechi de 12 ani, in 2007, 49,5 milioane de lei, care vor fi suficiente pentru casarea a 16.500 de automobile, a precizat Sulfina Barbu.

Ministrul a aratat ca la Agentia de Mediu exista deja cateva mii de cereri pentru casarea automobilelor vechi. Programul, a mai spus Sulfina Barbu, va deveni operational cel mai probabil la sfarsitul lunii aprilie. Pana atunci trebuie emise si aprobate, prin ordin al ministrului, normele de aplicare a programului, in termen de 30 de zile, urmand ca apoi sa se faca selectia agentilor economici autorizati pentru program.

Cuantumul primei de casare va ramane la 3.000 lei, iar conditiile pentru a putea beneficia de prima de casare raman aceleasi ca in anii trecuti. Automobilul care urmeaza sa fie casat de proprietar sau de mostenitorul legal al acestuia trebuie sa aiba minimum 12 ani iar beneficiarul trebuie sa achizitioneze un automobil nou.

Ministrul Mediului a mentionat ca s-a luat decizia inceperii mai devreme in acest an a programului, deoarece multi dintre solicitanti achizitioneaza automobile prin contractarea unor credite bancare, fapt care necesita si el un timp in plus. In 2005 si 2006, programul a fost demarat la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie.

Sulfina Barbu a spus ca Romania are cel mai vechi parc auto din Europa, vechimea medie a unui automobil fiind de 13 ani, fapt care contribuie la cresterea gradului de poluare a mediului.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)