Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponderea creditelor neperformante ar putea atinge 20% in 2013

Ponderea creditelor neperformante ar putea atinge 20% in 2013


Ponderea creditelor neperformante va continua sa creasca si este posibila chiar atingerea pragului de 20%, in primul semestrul al anului viitor, avertizeaza specialistii financiari.

Silvia Dusa, consultant REI/Fundatia Paneuropa, sustine ca, pentru limitarea numarului de credit neperformante, este necesara o cunoastere mai buna a clientului, in asa fel incat riscul rambursarii creditelor sa fie cat mai aproape de realitate.

Consultantul considera ca nu trebuie ajustat procentul de calcul al provizioanelor, intrucat provizioanele pentru riscurile de nerambursare sunt obligatorii, conform acordurilor Basel si ca "nu se prevede o diminuare, in functie de garantiile obtinute".

Numarul garantiilor a fost atat de mare, incat valoarea acestora s-a micsorat, adauga Dusa. "Nu consideram necesara diminuarea provizioanelor, in cazul unor garantii reale, pentru ca acestea s-ar putea dovedi nereale", subliniaza aceasta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2134 ori