Ghetea: Dobanzile la leu vor scadea constant in 2010

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 23:47
1657 citiri
Ghetea: Dobanzile la leu vor scadea constant in 2010

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, sustine ca dobanzile la leu vor scadea constant in 2010, iar cele la euro vor creste usor.

"Este cert ca daca vorbim de dobanzile la leu, acestea vor scadea in mod constant. Banca Nationala a tot dat semnale, da semnale, bancile comerciale au urmat aceste semnale si au redus dobanzile atat la depozite, cat si la credite.

Ceea ce personal ma astept este ca in zona euro, dobanzile sa creasca usor, pentru ca dobanda de baza pe care o tine la un anumit nivel Banca Centrala Europeana mi se pare ca este la un minim istoric si probabil ca va creste", a declarat Radu Gratian Ghetea, la RFI.

El a mai spus ca Romania are capacitatea de a atrage fonduri europene, iar firmele pot face credite bancare pentru cofinantare.

"Ceea ce in Romania va trebui sa se intample si comunitatea bancara, Ministerul Finantelor ne-a rugat sa avem o aplecare asupra acestui subiect, reprezinta fondurile europene.

Romania are un potential, o posibilitate extraordinara de a atrage cat mai multe fonduri europene si aici trebuie sa gasim acele solutii incat antreprenorii sa utilizeze fondurile europene, bineinteles, sprijiniti si de banci cu asa-numitele credite de co-finantare", spune Radu Gratian Ghetea.

#ghetea, #banci, #dobanzi, #leu , #Credite banci

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  4. Situația complexă a salariilor de la 1 iulie. Patronatele cer un prag mai mare pentru facilitățile fiscale pentru a nu scădea unele venituri