Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datornicii Bank of America pot deveni chiriasi in locuintele cedate bancii

Datornicii Bank of America pot deveni chiriasi in locuintele cedate bancii


Bank of America a lansat in aceasta saptamana un program pilot prin care clientii care nu isi mai pot plati ratele creditelor imobiliare pot opta sa renunte la dreptul de proprietate asupra locuintelor si sa devina in schimb chiriasi, transmite Bloomberg.

Programul va incepe cu mai putin de 1.000 astfel de datornici, din statele Arizona, Nevada si New York, se arata intr-un comunicat al bancii.

Proprietarii de locuinte vor transfera bancii dreptul de proprietate asupra locuintelor, iar datoriile vor fi sterse. In schimb, vor putea sa inchirieze locuinta de la banca, platind o rata cel mult egala cu cea din piata, pe o perioada de trei ani.

"Prioritatea noastra este sa gasim o solutie care sa ajute clientii. Daca programul pilot se va extinde, beneficiul va fi ca va contribui la stabilizarea preturilor locuintelor in comunitatea respectiva", a declarat Ron Sturzenegger, director al departamentului bancii care se ocupa de prescrierile de ipoteci si creditele neperformante.

Banca va fi proprietara locuintelor din program, va angaja firme care sa le administreze si dupa un anumit timp le va scoate la vanzare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1403 ori