Creditele se ieftinesc la sfarsitul verii

Marti, 12 Mai 2009, ora 09:34
1691 citiri
Creditele se ieftinesc la sfarsitul verii

Dupa sase luni in care imprumuturile au scazut drastic, bancheri, asteapta sa-i revina "apetitul" consumatorului autohton. 

Bancherii prevad ca, din aceasta luna pana la finele anului, creditarea va creste in medie cu zece puncte procentuale, acest lucru petrecandu-se dupa ce piata a inceput sa dea semne de stabilitate.

"Creditarea va creste din diverse motive . Primul, tine de lichiditatea bancilor care a inceput sa creasca, al doilea consta in faptul ca piata a ajuns la o oarecare stabilitate, care se poate traduce in faptul ca riscurile la care sunt expuse bancile pot fi judecate mai bine", ne-a declarat directorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi.

Potrivit acestuia, o mare parte din institutiile financiare care activeaza pe piata noastra nu au oprit creditarea. In schimb, cele care nu au facut acest lucru vor incepe din aceasta luna sa-si reia activitatea.

El mai spune ca, odata cu ieftinirea leului , creditarea va deveni mai accesibila si mai avantajoasa pentru clienti. Laszlo Diosi crede ca o masura foarte buna pentru creditare ar fi scaderea rezervelor minime obligatorii, la pasivele in lei, cu opt puncte procentuale. 

#creditare, #credite, #ieftinire, #leu, #reluare , #Credite banci