Bucurestenii, pol de bataie pentru banci: Sunt cei mai indatorati clienti din tara

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 18:50
2109 citiri
Bucurestenii, pol de bataie pentru banci: Sunt cei mai indatorati clienti din tara

Bucurestenii sunt cei mai indatorati locuitori ai tarii dupa valoarea totala a imprumuturilor, dar si cei mai chibzuiti, dupa valoarea depozitelor bancare. In fruntea listei celor mai indatorate judete, cele mai mari restante se afla in Constanta.

Din punctul de vedere al valorii totale, locuitorii Bucurestiului sunt cei mai indatorati din tara, contractand pana in prezent credite in moneda nationala in valoare de 26 miliarde de lei si in valuta, in valoare de 97 miliarde de lei, releva raportul BNR asupra structurii teritoriale a creditelor si depozitelor bancare.

Valoarea totala a restantelor in Bucuresti se ridica la 2 miliarde de lei la creditele in moneda nationala si la 7 miliarde de lei, la creditele in valuta. Aceste valori reprezinta insa doar 9,58%, respectiv 10,55% din sumele totale.

Locuitorii din Bucuresti au, de asemenea, si sume consistente in conturile bancare. Astfel, depozitele totale in moneda nationala se ridica la 36 miliarde de lei, iar cele in valute insumeaza 34 miliarde de lei. Din totalul pe Romania, aceste sume reprezinta 39,86% la depozitele in lei si 60.21% la depozitele in valuta.

Pe locul al doilea la valoarea totala a creditelor contractate in lei, cat si in alte valute, se afla Clujul. Astfel, creditele in lei totalizeaza 3,1 miliarde de lei, iar cele in alte monede, 7,1 miliarde de lei.

La capitolul restante, clujenii ocupa locul doi la creditele contractate in valuta si locul trei la cele in lei. Astfel, datoriile neplatite la imprumuturile in valuta ating 928 milioane lei, adica 13,02% din total, si 399 milioane lei, la creditele in lei sau 12,61% din valoarea totala.

Si clujenii au sume consistente in banci, valoarea totala a depozitelor atingand 4 miliarde de lei la conturile in lei si 2,1 miliarde de lei la conturile in valuta.

Constantenii au luat pana acum credite in moneda nationala in valoare de 3 miliarde de lei si credite in valute in valoare de 5 miliarde de lei. Daca la capitolul restante la creditele in alte monede decat cea nationala, constantenii nu au datorii destul de mari, incat sa se claseze pe primele trei pozitii din tara, la lei, situatia sta diferit. Cu o pondere a restantelor in suma totala de 15,89%, locuitorii judetului Constanta au datorii neplatite in valoare de 488,8 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprumuturi banci judete, #datorii credite, #restante credite , #Credite banci