Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii nu isi mai platesc creditele

Romanii nu isi mai platesc creditele


Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in octombrie cu 3,1% fata de luna precedenta, pana la 21,31 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor urcand la 9,5%, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

La finalul lunii septembrie, soldul restantelor ajunsese la 20,66 miliarde lei, iar ponderea lor in totalul imprumuturilor a fost de 9,3%. La sfarsitul anului trecut, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 7,7%.

Soldul restantelor la imprumuturile in moneda nationala era in octombrie de 9,36 miliarde lei, adica 11,6% din totalul imprumuturilor in lei, iar soldul restantelor la creditele in valuta echivala cu 11,95 miliarde lei (8,4% din totalul imprumuturilor in valuta).

Soldul creditelor populatiei si agentilor economici se cifra la sfarsitul lunii octombrie la 223,03 miliarde lei, fata de 223,47 miliarde lei la sfarsitul lunii septembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1394 ori