Hancila, Volksbank: Moneda euro va ramane preferata pentru creditele pe termen lung

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 17:50
2532 citiri
Hancila, Volksbank: Moneda euro va ramane preferata pentru creditele pe termen lung

Creditarea in euro va ramane in continuare o varianta dorita de catre clienti, iar creditarea in lei va castiga teren mai mult in ceea ce priveste finantarea pe termen scurt, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Melania Hancila, economist sef al Volksbank Romania.

"La creditarea in lei nu sunt foarte optimista pentru ca dobanzile la creditele in lei raman ridicate, la fel si perspectivele de evolutie ale acestora, in conditiile in care si asteptarile inflationiste sunt ridicate. Astfel, creditarea in euro va ramane in continuare o varianta dorita de catre clienti si creditarea in lei va castiga teren mai mult in ceea ce priveste finantarea pe termen scurt", a spus Hancila.

Potrivit acesteia, este foarte important subiectul finantarii cresterii economice pentru ca este nevoie de finantare pentru a relua cresterea economica.

"Aici ar trebui sa aiba un rol mai activ si Guvernul. Trebuie gasite solutii alternative de finantare a economiei. Pentru anul viitor, in ceea ce priveste cresterea economica, ma astept la o usoara contributie pozitiva a constructiilor. Cred ca si consumul cu amanuntul ar putea avea o usoara crestere pozitiva. Totusi, nu trebuie sa ne asteptam la un ritm de crestere sau de scadere ridicat (n.r. a PIB). Cred ca va fi un an al cifrelor mici, cu exceptia agriculturii", a mai afirmat Hancila.

#credite euro 2013, #credite lei termen scurt, #dobanzi credite lei, #credite consum, #variante credite , #Credite bancare