Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agricover imprumuta 15 milioane de euro pentru dezvoltare si finantarea fermierilor

Agricover imprumuta 15 milioane de euro pentru dezvoltare si finantarea fermierilor
Intr-un acord cu banca regionala Black Sea Trade and Development Bank, Grupul Agricover a primit finantarea pentru 15 milioane de euro destinat dezvoltarii diviziei de achizitii, prelucrarea si comercializarea cerealelor si acordarii de credite catre fermieri.

Suma va fi impartita in mod egal intre proiectele de dezvoltare a companiei agricole si creditele acordate prin intermediul Agricover Credit IFN.

"Obtinerea acestui credit este o confirmare ca agricultura romaneasca are potential. Noi am avut o rata de crestere a busuness-ului de 20% de la an la an", a declarat, Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover.

BSTDB a acordat in anul 2012 credite in valoare de 295 milioane de euro pentru proiecte din mai multe tari din zona Marii Negre, dintre care 30 de milioane de euro s-au indreptat catre Romania, potrivit afirmatiilor vicepresedintelui Mustafa Boran.

Banca are in vedere pentru anul 2013 o majorare a volumului finantarii cu 11% si o crestere a valorii creditelor pentru proiectele din Romania.

"In Romania ne intereseaza sa finantam proiecte din domeniile agricultura, infrastructura si energie", a mai spus Boran.

Agricover Credit IFN finanteaza peste 800 de firme din agricultura, care lucreaza peste 500.000 de hectare de teren agricol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1504 ori